Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-22 13:54:26 +0200 Κέρκυρα: μαθήματα ανθρωπιάς από μαθητές σχολείου φυλακών

Κέρκυρα: μαθήματα ανθρωπιάς από μαθητές σχολείου φυλακών

Κέρκυρα: μαθήματα ανθρωπιάς από μαθητές σχολείου φυλακών 470 900
Οι μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας προσέφεραν χρήματα από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν οικονομικά ένα κορίτσι που το είχε ανάγκη.

 

Σε μία μοναδική πράξη ανθρωπιάς προχώρησαν οι μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας,  οι οποίοι προσέφεραν χρήματα από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν οικονομικά ένα κορίτσι που το είχε ανάγκη. 

 

Η μαθήτρια χρειάστηκε να μεταφερθεί στο εξωτερικό εσπευσμένα για μία οφθαλμολογική επέμβαση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας είχε καλέσει όλα τα σχολεία του νησιού, να ενισχύσουν οικονομικά τόσο την μεταφορά, όσο και την επέμβαση του κοριτσιού. Οι μαθητές του σχολείου του καταστήματος κράτησης των φυλακών δεν έχασαν χρόνο και χωρίς δεύτερες σκέψεις, προσέφεραν τις μάρκες της φυλακής - το δικό τους άτυπο νόμισμα - για να βοηθήσουν.

 

Οι ίδιοι ετοίμασαν και κάρτες με ευχές για γρήγορη ανάρρωση τις οποίες έστειλαν στη μαθήτρια μαζί με τα χρήματα που συγκέντρωσαν.  Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο διευθυντής του σχολείου, Κυριάκος Κωλέσης, υπογράμμισε με έμφαση πως «ακόμη και μέσα στο σκληρότερο σύστημα κοινωνικής συμβίωσης (σε μια φυλακή Β' τύπου), η ανθρωπιά επιβιώνει».

 

Συγχαρητήρια στην κίνηση ανθρωπιάς των μαθητών! 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας