Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-06-07 10:55:22 +0300 Με χρώματα, με παιχνίδια και ιστορίες, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, υποδέχεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών το καλοκαίρι, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Ιούνιος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Ιούνιος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Ιούνιος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού 470 900
Με χρώματα, με παιχνίδια και ιστορίες, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, υποδέχεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών το καλοκαίρι, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 11.00 το πρωί, γονείς και παιδιά μαζί θα περιηγηθούν στο μυθικό δάσος! Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο χαρακτηριστικά φυτά του Υμηττού, μέσα από τους μύθους και τις ιστορίες τους, που (ποιος ξέρει;) μπορεί να τις ξεδιπλώνουν και οι ίδιες οι …νύμφες που κρύβονται στο βουνό.  

Με τη μυθολογία ως οδηγό και μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν τις ιστορίες που μπορεί να κρύβει μέσα του ένα λουλούδι ή ο κορμός ενός δέντρου. Θα μάθουν για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του αλλά και για τα όσα προσφέρει σε εμάς τους ανθρώπους… Θα κρατήσουν τις αφηγήσεις και τους μύθους, μαζί με ζωγραφιές και εμπειρίες, σε ένα δικό τους οικογενειακό «Βιβλίο του Δάσους», που μπορεί να εμπλουτίζεται με κάθε εξόρμηση στη φύση!                     

Το Σάββατο 25 Ιουνίου (πάλι στις 11.00 το πρωί), το οικογενειακό ραντεβού στον Υμηττό είναι για μια γιορτή: τη γιορτή του ήλιου! Υποδεχόμαστε και επίσημα το καλοκαίρι, με παραδοσιακά τραγούδια, ποιήματα και έθιμα της Ελλάδας και του κόσμου. Γονείς και παιδιά θα περπατήσουν στο δάσος,  θα αισθανθούν τις αλλαγές που φέρνει το καλοκαίρι στη γη του Υμηττού, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια με το φως, το νερό  και τον αέρα… Η συνάντηση θα κλείσει με ένα δροσερό καλοκαιρινό κέρασμα και με μια γιορτινή έκπληξη, από το Φυτώριο της Φιλοδασικής. 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. 

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044    
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας