Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 16:18:18 +0300 Ποιός γονιός δεν εύχεται το παιδί του να κοιμάται απερίσπαστο ως το πρωί; 5 απλές ιδέες για τέλειο ύπνο και όνειρα γλυκά! Ιδανικές συνθήκες ύπνου για το μωρό

Ιδανικές συνθήκες ύπνου για το μωρό

Ιδανικές συνθήκες ύπνου για το μωρό 470 900
Η θερμοκρασία του δωματίου, η ποιότητα σε μαξιλάρια, σεντόνια και υφάσματα, αλλά και ο φωτισμός, πρέπει να διαμορφωθούν αναλόγως για να συντελέσουν στον ήρεμο ύπνο του παιδιού.

Θερμοκρασία και υγρασία δωματίου
-Η θερμοκρασία στο δωμάτιο του μωρού πρέπει να είναι 20C (χειμώνα- καλοκαίρι) και η υγρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40-60%.
-Για να αυξήσουμε την υγρασία χρησιμοποιούμε σκεύη με νερό πάνω στα καλοριφέρ. Για να την μειώσουμε χρειάζεται μια ειδική συσκευή: ο αφυγραντήρας.
-Στο δωμάτιο του μωρού είναι καλό να έχουμε εγκατεστημένο μόνιμα θερμόμετρο και υγρόμετρο.

Κούνια, στρώμα και σκεπάσματα
-Το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο, ανατομικό και να εφαρμόζει σωστά στο κρεβάτι χωρίς να αφήνει ανοίγματα μεγαλύτερα από 4 εκατοστά όπου θα μπορούσε να παγιδευτεί το μωρό καθώς κοιμάται.
-Η κούνια πρέπει να έχει ρυθμιζόμενα ξύλινα κάγκελα που κατεβαίνουν ώστε να μην καταπονείται η μέση όταν σκύβουμε να το βάλουμε για ύπνο ή να το σηκώσουμε –κυρίως μετά τους 6 μήνες που θα έχει πάρει αρκετό βάρος. Το άνοιγμα ανάμεσα στα κάγκελα πρέπει να είναι μικρότερο από 4,5 εκατοστά για να μην τραυματιστεί το μωρό αν παγιδευτεί ανάμεσά τους.
-Η βάση του στρώματος πρέπει να κατεβαίνει χαμηλά ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα καθώς το μωρό μεγαλώνει.

Σκεπάσματα
-Τα μωρά δεν χρειάζονται υπερβολικά ζεστά παπλώματα. Η πολλή ζέστη κατά την διάρκεια του ύπνου του μωρού μπορεί να προκαλέσει υπερθερμία. Από τη θερμοκρασία του αυχένα του μωρού θα καταλάβετε αν ζεσταίνεται πολύ ή όχι.
-Αν το μωρό είναι πάνω από 6 μηνών, ίσως ένας υπνόσακος βολεύει καλύτερα για να μην ξεσκεπάζεται.
-Σε κάθε περίπτωση το σφιχτό «φάσκιωμα» - τύλιγμα του μωρού με κολλημένα τα χέρια και τα πόδια στο κορμάκι του είναι λανθασμένη συνήθεια που έχει πια ξεπεραστεί.

Μαξιλάρι
Δεν βάζουμε μαξιλάρι στα μωρά που είναι μικρότερα από 12 μηνών. Αν παρουσιάσει το μωρό παλινδρόμηση και ο γιατρός μας συστήσει να δημιουργήσουμε κλίση στο κρεβάτι του για να κοιμάται πιο ήσυχα,  ανασηκώνουμε το στρώμα από την πλευρά του κεφαλιού βάζοντας κάτω από το στρώμα ένα μαξιλάρι ή μια διπλωμένη πετσέτα.

Φωτισμός
Ένα φωτάκι νύχτας και ένα μικρό πορτατίφ αν χρειαστεί να ανάψεις φως είναι απαραίτητα. Εναλλακτικά μπορείς να έχεις μια σειρά από διακοσμητικά λαμπάκια που θα τα αφήνεις αναμμένα όλη τη νύχτα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας