Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 17:39:17 +0200 Φιλικά προς τα βρέφη μαιευτήρια υπάρχουν σήμερα χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, κανένα στη χώρα μας. Θηλασμός στην κλινική: Ελλάδα-Κόσμος

Θηλασμός στην κλινική: Ελλάδα-Κόσμος

Θηλασμός στην κλινική: Ελλάδα-Κόσμος 470 900
Φιλικά προς τα βρέφη μαιευτήρια υπάρχουν σήμερα χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, κανένα στη χώρα μας.

Στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Αμερική, στην Σκανδιναβία και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης η πιστοποίηση «Φιλικό προς τα βρέφη» επεκτείνεται πλέον σε όλους τους χώρους ενός Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων των Παιδιατρικών Κλινικών.

Άπιαστος ιδανικός κόσμος; Η εμπειρία δυστυχώς δείχνει ότι, προς το παρόν, ελάχιστα νοσοκομεία της χώρας φροντίζουν έστω για την υποστήριξη του θηλασμού σε βρέφη που νοσηλεύονται. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Απαιτείται συστηματική ενθάρρυνση από την πολιτεία και διάθεση από τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ώστε σε βάθος χρόνου να αλλάξουν νοοτροπίες. Απαιτείται όμως και ενεργοποίηση των οικογενειών του θηλασμού, ώστε οι παιδιατρικές κλινικές να νιώσουν ότι πρέπει να αλλάξουν προσέγγιση.

Προς το παρόν, υπερβολικά πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν αναίτια το θηλασμό με την πρώτη – αναγκαία αλλά και αχρείαστη πολλές φορές – εισαγωγή του παιδιού σε ιδιωτική ή δημόσια παιδιατρική κλινική. Προς το παρόν, εφαρμόζονται στα νοσοκομεία της χώρας ακριβώς τα αντίθετα από όσα αναφέρονται στις παραπάνω είκοσι αρχές.
Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για μωρά που πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα.

Συμβαίνει το εξής παράδοξο: βρέφη με σημαντικό πρόβλημα υγείας, τα οποία θα ωφελούνταν πολλαπλάσια από το θηλασμό, είναι ταυτόχρονα και εκείνα που θηλάζουν λιγότερο. Μωρά με προβλήματα αναπνευστικά, καρδιολογικά, προωρότητας, αλλεργίας, συγγενείς ανωμαλίες, σύνδρομο Down και άλλες χρόνιες καταστάσεις, τα οποία μπαίνουν και βγαίνουν συχνά στα νοσοκομεία, έχουν ανάγκη από επιπλέον βοήθεια για να θηλάσουν και να καρπωθούν τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού, οφέλη που θα αντιστάθμιζαν ή θα μετρίαζαν τα προβλήματα υγείας τους. Κάτι τέτοιο δε γίνεται έως τώρα και τα ποσοστά θηλασμού σε αυτές τις κατηγορίες βρεφών παραμένουν απογοητευτικά.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας