Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:12:02 +0200 Λιγότερες πιθανότητες να εμφάνισουν αναπνευστικά προβλήματα έχουν τα μωρά που θήλασαν το λιγότερο έξι μήνες, σύμφωνα με νέα ολλανδική έρευνα. Θηλασμός για υγιή μωρά

Θηλασμός για υγιή μωρά

Θηλασμός για υγιή μωρά 470 900
Λιγότερες πιθανότητες να εμφάνισουν αναπνευστικά προβλήματα έχουν τα μωρά που θήλασαν το λιγότερο έξι μήνες, σύμφωνα με νέα ολλανδική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από τους ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Έρασμος του Ρότερνταμ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα οφέλη του θηλασμού. Ιδιαίτερα καθοριστικό φαίνεται να είναι το πρώτο εξάμηνο της ζωής του παιδιού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μωρά πρέπει  να θηλάζουν τουλάχιστον τους έξι πρώτους μήνες. Στην έρευνα πήραν μέρος 4.100 νήπια που γεννήθηκαν μεταξύ 2002-2006 και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες, περίπου τα μισά μωρά είχαν πάθει κάποια μόλυνση στην αναπνευστική οδό τους και σχεδόν το 8% είχε μια γαστρεντερική λοίμωξη. Μεταξύ των επτά μηνών και του πρώτου έτους, το 37% των παιδιών είχε αναπνευστική λοίμωξη και το 9% είχε στομαχική μόλυνση από κάποιο μικρόβιο. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτούργησε πιο προστατευτικά σε σχέση με το θηλασμό κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες. Σκοπός της έρευνας είναι να δείξει τα οφέλη του θηλασμού και την ανάγκη η μητέρα να βρίσκεται δίπλα στο  μωρό τους πρώτους μήνες ζωής του.  

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας