Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-06 13:19:46 +0300 Η νεαρή Greta, που έχει γίνει γνωστή για την υποστήριξή της σε ενέργειες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, μίλησε για την προσωπική της σχέση με τον αυτισμό, όταν μόλις στα 12 της διαγνώστηκε με Asperger. Η Greta Thunberg μιλά για τον Αυτισμό

Η Greta Thunberg μιλά για τον Αυτισμό

Η Greta Thunberg μιλά για τον Αυτισμό 470 900
Η νεαρή Greta, που έχει γίνει γνωστή για την υποστήριξή της σε ενέργειες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, μίλησε για την προσωπική της σχέση με τον αυτισμό.

Η Greta Thunberg, η Σουηδή συγγραφέας και ακτιβίστρια, χρησιμοποίησε για μία ακόμα φορά την πλατφόρμα της, στο Instagram, για να ευαισθητοποιήσει τους ακόλουθούς της. Αφορμή υπήρξε η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, στις 2 Απριλίου.

 

Η νεαρή Greta, που έχει γίνει γνωστή για την υποστήριξή της σε ενέργειες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, μίλησε για την προσωπική της σχέση με τον αυτισμό, όταν μόλις στα 12 της διαγνώστηκε με Asperger. Πρόκειται για ένα σύνδρομο, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και συχνά ειδικοί το ονομάζουν και ως “λειτουργικός αυτισμός”.

source: instagram

Τόσο η ίδια, όσο και οι γονείς της, σοκαρίστηκαν από τον τρόπο, με τον οποίο το περιβάλλον τους, αντέδρασε στην είδηση. Οι φίλοι της οικογένειας δεν μπορούσαν να καταλάβουν, πως γίνεται η Greta, να έχει αυτισμό, καθώς δεν ταίριαζε στην στερεοτυπική εικόνα που είχαν εκείνοι για τα παιδιά με αυτισμό. Το κορίτσι σύμβολο της οικολογικής συνείδησης αναφέρει πως πολλά παιδιά και ιδιαίτερα κορίτσια, μένουν χωρίς διάγνωση, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης και πολύ λίγες παροχές για τα παιδιά με αυτισμό. 

 

Κλείνοντας την ανάρτησή της αναφέρει πως πολλά παιδιά και έπειτα ενήλικες θα ζήσουν μία ζωή, πιστεύοντας πως έχουν κάποιο πρόβλημα, απλά και μόνο επειδή δεν διαγνώστηκαν όταν έπρεπε και δηλώνει πλέον στα 18 της, περήφανη που έχει αυτισμό! 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας