Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-23 13:41:36 +0200 Μία νέα έρευνα από την Αγγλία έρχεται να ρίξει φως στις ανισότητες μέσα στις οικογένειες. Η ψυχική υγεία των μαμάδων χειρότερη εν μέσω πανδημίας σε σχέση με αυτή των μπαμπάδων

Η ψυχική υγεία των μαμάδων χειρότερη εν μέσω πανδημίας σε σχέση με αυτή των μπαμπάδων

Η ψυχική υγεία των μαμάδων χειρότερη εν μέσω πανδημίας σε σχέση με αυτή των μπαμπάδων 470 900
Μία νέα έρευνα από την Αγγλία έρχεται να ρίξει φως στις ανισότητες μέσα στις οικογένειες.

Στις 31 Μαΐου, το περιοδικό Guardian, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: “Το κλείσιμο των σχολείων, λόγω της πανδημίας, επηρέασε περισσότερο την ψυχική υγεία των μαμάδων, αφήνοντας τους μπαμπάδες ανεπηρέαστους”. Ο αρθρογράφος, ειδικός για ζητήματα υγείας Denis Campbell, συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία αποκαλύπτει ότι οι μητέρες υπέφεραν από μοναξιά, κατάθλιψη και διαταραχές ύπνου. 

 

Τα σχολεία έκλεισαν για να σταματήσει η διάδοση του ιού, όμως υπήρξε "διάδοση" της ψυχικής ασθένειας για τις μητέρες, υποστηρίζουν καθηγητές από τα Πανεπιστήμια του Essex, του Surrey και του Birmingham. Όμως για τους πατέρες δεν υπήρξε κάποια μεταβολή μεγαλύτερη από αυτήν που παρουσίασαν άντρες χωρίς παιδιά. 

 

Στη μελέτη το δείγμα ανήλθε στους 1.500 γονείς, με παιδιά 4 ως 12 ετών. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τους οργανισμούς Understanding Society και The UK Longitudinal Study. Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβρη και Νοέμβρη του προηγούμενου έτους. 

 

Μπορεί να σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο και οι μπαμπάδες να είναι όλο και περισσότερο ενεργοί, αλλά έχουμε ακόμα μεγάλο δρόμο να διανύσουμε.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας