Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-22 10:48:21 +0300 Είτε γεννήσει μία γυναίκα με φυσιολογικό τοκετό, είτε με καισαρική τομή, μπορεί το βρέφος και η ίδια να επωφεληθούν από την “χρυσή ώρα”. Η "χρυσή ώρα" για τη μαμά και το βρέφος

Η "χρυσή ώρα" για τη μαμά και το βρέφος

Η "χρυσή ώρα" για τη μαμά και το βρέφος 470 900
Είτε γεννήσει μία γυναίκα με φυσιολογικό τοκετό, είτε με καισαρική τομή, μπορεί το βρέφος και η ίδια να επωφεληθούν από την “χρυσή ώρα”.

Η χρυσή ώρα για το δεσμό της μητέρας με το βρέφος, η επαφή τους (skin-to-skin contact) ακριβώς τη στιγμή μετά την γέννηση. 

 

Όποιος κάνει μία μικρή έρευνα, μπορεί να βρει πολλά βίντεο στο διαδίκτυο, που περιγράφουν ακριβώς, πως το μωράκι ηρεμεί και συνδέεται με τη μητέρα του, αμέσως αφού γεννηθεί. Το ίδιο προσπαθεί από μόνο του, με οδηγώ την όσφρηση και την αφή, να σκαρφαλώσει σιγά σιγά προς το στήθος της μητέρας του και να θηλάσει. 

 

Η επαφή του μωρού με το δέρμα της μητέρα, αμέσως μετά τη γέννησή του, θα το βοηθήσει  να ηρεμήσει, να παραμείνει στη σωστή θερμοκρασία και να σταθεροποιήσει την αναπνοή του. 

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις το βρέφος σκουπίζεται σε όλο του το σώμα, εκτός από τα χέρια του και σκεπάζεται στην πλάτη με μία μικρή πετσέτα, με σκοπό να είναι το υπόλοιπό του σώμα σε επαφή με το δέρμα της μητέρας του. 

 

Η χρυσή ώρα, η μία αυτή ώρα που έχει το μωράκι με την μητέρα του, εκτός από μία πολύ καλή ευκαιρία για τον πρώτο θηλασμό, είναι και μία στιγμή συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ τους. 

 

Είτε γεννήσει μία γυναίκα με φυσιολογικό τοκετό, είτε με καισαρική τομή, μπορεί το βρέφος και η ίδια να επωφεληθούν από την “χρυσή ώρα”.

 

Η συμβουλή του γιατρού και της μαίας είναι πολύ σημαντική, ξέρουν τι ακριβώς να προτείνουν ανάλογα το ιστορικό κύησης της κάθε γυναίκας και τις περισσότερες φορές, έχουν μεγάλη εμπειρία.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας