Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 11:05:46 +0200 Όσο το παιδί μεγαλώνει αρχίζει να κάνει μόνο του περισσότερα πράγματα για τον ευατό του. Η φροντίδα του παιδιού 6-7 ετών

Η φροντίδα του παιδιού 6-7 ετών

Η φροντίδα του παιδιού 6-7 ετών 470 900
Άρθρο από Στέλιος Μαντούδης
Όσο παρακαλοθούμε την ανάπτυξη του παιδιού θα φαίνεται όλο και περισσότερο η ανεξαρτησία του αλλά και η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ώρα για μπάνιο
Στην ηλικία ντων 6-7 ετών το παιδί δεν είναι σε θέση να κάνει μόνο του μπάνιο. Εν τούτοις μπορούμε να το παροτρύνουμε με το να του δειχνούμε το σωστό τρόπο λουσίματος και πλυσίματος. Πάντα όμως με την δική μας επίβλεψη.

Το πρωινό μου
Στην ηλικία των 6 ετών το παιδί μπορεί να ετοιμασεί το δικό του πρωινό. Πρωινό που περιλαμβάνει κρύο γάλα και δημητριακά. Στην ηλικία αυτή καλό είναι τα παιδιά να μηβν μπλέκονται με ηλεκτρικές συσκευές τοστιέρες κτλ.

Το κολατσιό μου
Με την δική μας καθοδήγηση το παιδί μπορεί να επιλέξει το κολατσιό που θα πάρει μαζίτ του στο σχολείο. Μια βόλτα στο σούπερ μαρκετ θα είναι ένα καλό μάθημα τόσο για την υγιεινή διατροφή όσο και για την ανάπτυξη της επιλογής του παιδιού.

Οι δουλειές του σπιτιού
Μυούμε τα παιδιά στην καθαριότητα και τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Το παιδί μπορεί πολύ εύκολα μάθει να στρώνει το κρεβάτι του και να μαζεύει το δωμάτιο του.

Ο γονιός ενός 6χρόνου
-Συνέχεια ενθαρρύνουμε το παιδί. Κάθε φορά που το παιδί καταπιάνεται με κάτι καινούργιο του λέω πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτό και το παροτρύνουμε να συνεχίσει.
-Να βοηθήσω; Με την πρώτη δυσκολία δεν δίνουμε λύση στο παιδί. Το αφήνουμε να βρει την λύση μόνο του.
-Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι κάθε παιδί αναπτύσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς.Σε κάθε περίπτωση ότι μας τραβήξει την προσοχή καλό θα είναι να απευθυνθούμε στον αναπτυξιολόγος μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας