Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 10:03:34 +0200 Οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση σε συνδυασμό με έλλειψη γυμναστικής προκαλεί κατάθλιψη στις γυναίκες, λένε οι ερευνητές. Η τηλεόραση ένοχη για κατάθλιψη

Η τηλεόραση ένοχη για κατάθλιψη

Η τηλεόραση ένοχη για κατάθλιψη 470 900
Οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση σε συνδυασμό με έλλειψη γυμναστικής προκαλεί κατάθλιψη στις γυναίκες, λένε οι ερευνητές.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 50.000 γυναίκες ηλικίας 46-71 ετών. Αμερικάνοι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούν στη ζωή των γυναικών τη δεκαπενταετία 199-2006. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ο συνδυασμός έλλειψης σωματικής άσκησης και πολύωρης παρακολούθησης τηλεόρασης αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. «Αν και η έρευνα δεν είναι σε θέση να αποδείξει ότι η έλλειψη άσκησης και η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης προκαλεί κατάθλιψη, εντούτοις είναι σαφές ότι αν μια γυναίκα δεν ακολουθεί ένα παθητικό τρόπο ζωής και βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε μια κατάσταση ενεργητικότητας τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή της και η αίσθηση ότι έχει τον έλεγχο της ζωής της, καθώς επίσης και τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα της» αναφέρει στο άρθρο της η Μισέλ Λούκας, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας