Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 14:34:18 +0300 Οι πρώτοι και πιο σημαντικοί δάσκαλοι για το παιδί μας είμαστε εμείς οι γονείς. Η σχολική επιτυχία ξεκινά νωρίς

Η σχολική επιτυχία ξεκινά νωρίς

Η σχολική επιτυχία ξεκινά νωρίς 470 900
Άρθρο από Στέλιος Μαντούδης
Πώς μυούμε το παιδί στην μάθηση και βάζουμε τις ρίζες για την σχολική του επιτυχία.

Το παιδί μας εξαρτάται από εμάς για μια καλή αρχή στην ζωή και στην μάθηση. Η προσοχή, η φροντίδα και οι δραστηριότητες που προσφέρουμε στο μωρό μας από τα πρώτα  του κιόλας χρόνια είναι απαραίτητες για να αναπτυχθεί η σχέση μας με τον εγκέφαλο του μωρού μας. Αυτό μπορεί να γίνει με το να περνάμε πολλή ώρα με το παιδί μας, να του μιλάμε απευθείας και να του διαβάζουμε ιστορίες δυνατά.
Τα μωρά χρειάζονται προσοχή, επιβράβευση και πάρα πολλή αγάπη. Χρειάζεται να ακούσουν πάρα πολλές διαφορετικές συζητήσεις , και να τους δίνουμε τον λόγο συχνά.


Οι ξαφνικές, δυνατές φωνές μπερδεύουν και αγχώνουν το παιδί. Η ένταση και το άγχος μπλοκάρει τη μάθηση. Το παιδί μας θα καλλιεργηθεί, θα αναπτυχθεί και θα μάθει πιο γρήγορα εάν το σπίτι μας είναι ήρεμο και  επικρατεί γαλήνη και όχι ένταση και δυνατές φωνές.
Το μωράκι μας είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα τα μωρά και θα αναπτυχθεί με τον δικό του ρυθμό. Τα παιδιά περιστρέφονται, μπουσουλάνε, κάθονται μόνα τους, και περπατάνε σε διαφορετικές ηλικίες και περιόδους το καθένα. Για αυτό δεν πρέπει να ανησυχούμε εάν ο βαθμός ανάπτυξης του παιδιού μας είναι διαφορετικός από άλλων παιδιών. Εάν πάλι υποψιάζομαστε ότι ο ρυθμός που μαθαίνει το μωρό μας είναι πολύ πίσω από το φυσιολογικό, τότε προσπαθούμε να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας με το γιατρό του μωρού μας γιατί αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι το θεμέλιο για την περαιτέρω εξέλιξη του.
Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Ανάπτυξη
Κίνηση-Ομιλία-Συμπεριφορά
www.anaptyksi.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας