Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-15 13:26:22 +0200 Υπάρχουν μέρες που απλά θα θέλατε να κάτσετε στον καναπέ και να μην κάνατε στην κυριολεξία τίποτα; Πρώτον βάλτε το στο πρόγραμμα και δεύτερον κάντε το συχνά! Η σημασία του μην κάνετε τίποτα (λίγο πιο συχνά)

Η σημασία του μην κάνετε τίποτα (λίγο πιο συχνά)

Η σημασία του μην κάνετε τίποτα (λίγο πιο συχνά) 470 900
Υπάρχουν μέρες που απλά θα θέλατε να κάτσετε στον καναπέ και να μην κάνατε στην κυριολεξία τίποτα; Πρώτον βάλτε το στο πρόγραμμα και δεύτερον κάντε το συχνά!

Έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που θα μιλήσετε με τον σύντροφό σας θα μπείτε σε μια διαδικασία ανταγωνισμού για το ποιος έκανε τις περισσότερες δουλειές. Ή για το ποιος είναι περισσότερο κουρασμένος! Η καθημερινότητα και οι συνεχείς ασχολίες που πρέπει να φέρουμε εις πέρας μας απομονώνουν και μας κάνουν να χάνουμε τα πράγματα που όντως έχουν σημασία. 

Μοιάζει σαν να μη δεχόμαστε το να πάμε απλά να ξεκουραστούμε εκτός και αν πραγματικά έχουμε αποδείξει στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους ότι το έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας! Το άγχος μοιάζει σαν ένα παράσημο που όσο πιο πολλά πράγματα βάζουμε τον εαυτό μας να κάνει τόσο πιο γυαλιστερό θα είναι!

 

Ας μην κάνουμε «τίποτα»

 

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το να είμαστε μονίμως απασχολημένοι δε σημαίνει αυτομάτως ότι ολοκληρώνουμε και αυτά που έχουμε αναλάβει να κάνουμε. Πόσες είναι οι φορές που απλώς αγχωνόμαστε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, πελαγώνουμε και στην ουσία και δεν κάνουμε τίποτα και παραμένουμε αγχωμένοι;

Όλη αυτή η διαδικασία είναι τοξική. Τι πρέπει να κάνουμε; Απλά να σταματήσουμε, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε. Με το να μην κάνουμε «τίποτα» στην πραγματικότητα κάνουμε πολλά. Αφήνουμε το μυαλό μας να ξεκουραστεί. Του δίνουμε το χρόνο να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που έχει λάβει και έτσι ενισχύουμε τη δημιουργικότητά μας. Ακριβώς σε αυτό το σημείο της κενής σκέψης είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τα κίνητρα και τη δημιουργικότητά μας, να αφήσουμε τις σκέψεις μας να ρέουν φυσικά αντί να αντί να τις προσανατολίζουμε συνεχώς σε πιο πιεστικά ζητήματα.

Η υπερβολική επιβάρυνση της σκέψης μας χωρίς τακτικά διαλλείματα δεν είναι μόνο αντιπαραγωγική, μας κάνει κακό και μας απομακρύνει και από τον στόχο μας! Γιατί αυτό που στην ουσία κυνηγάμε είναι η υψηλή παραγωγικότητα και όχι απλά η διαδικασία του να είμαστε απασχολημένοι! Έτσι εν τέλει τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε μπαίνουν εμπόδιο στον στόχο μας! Άρα, το να κάτσουμε και να μην κάνουμε τίποτα μπορεί να μας οδηγήσει πιο κοντά σε όλα αυτά που κυνηγάμε. 

 

Τι πρέπει να κάνουμε;

 

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι το άγχος μεταδίδεται. Όχι μόνο στον σύντροφό μας αλλά και στα παιδιά μας! Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθυγιεινό από ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον μονίμου στρες και φωνών. Αν δείτε ότι το στρες αρχίζει να σας κυριεύει και αυτά τα οποία έχετε αναθέσει στον εαυτό σας είναι πάρα πολλά απλά σταματήστε.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Με το που το κάνετε θα δείτε πως οι σκέψεις θα αρχίσουν να σας έρχονται αβίαστα. Βάλτε τες σε τάξη και δείτε τι πρέπει να γίνει άμεσα και τι μπορεί να αναβληθεί. Σημειώστε τα και μόλις τα ολοκληρώσετε σβήστε τα από τη λίστα. Αυτό θα σας ηρεμήσει και θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι σιγά-σιγά φεύγουν οι δουλειές που έχετε να κάνετε!

 

Πηγή: scarymommy.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας