Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:07:23 +0200 Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά... γιατί η πόλη δεν ανήκει μόνο στους μεγάλους αλλά και στα παιδιά. «Η Πόλη ανοίγεται στα Παιδιά»

«Η Πόλη ανοίγεται στα Παιδιά»

«Η Πόλη ανοίγεται στα Παιδιά» 470 900
Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά... γιατί η πόλη δεν ανήκει μόνο στους μεγάλους αλλά και στα παιδιά.

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων  θέλοντας να προωθήσει τις δυνατότητες και να προβάλει τη δημιουργικότητα των παιδιών της Αθήνας, προσκαλώντας και προκαλώντας τα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς τους, να δημιουργήσουν μέσα από όλες τις μορφές τέχνης και να συμμετέχουν σε πολλά δρώμενα, διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων.

Με δεδομένο ότι η τέχνη και η δημιουργικότητα είναι χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, ο Πολιτισμικός Οργανισμός  συμβάλλει μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις στη διαμόρφωση συνθηκών που εγγυώνται την ευρύτερη καλλιέργεια και πνευματική ανάπτυξή των παιδιών και των εφήβων, ώστε  να μάθουν να χρησιμοποιούν λειτουργικά τη δημιουργικότητά τους στην καθημερινή τους ζωή και στις σχέσεις τους  με τους άλλους, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα υγιές εγώ.

Οι εκδηλώσεις αυτές, που αποτελούν ένα βήμα για τα παιδιά και τους εφήβους  της πόλης μας, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με σχολεία της Αθήνας, αλλά και με διάφορους φορείς που προάγουν την Τέχνη των παιδιών, καλλιεργούν τη συμμετοχικότητα, προωθούν τον αυτοσχεδιασμό μέσα από πολλά ερεθίσματα και προάγουν τη μάθηση μέσα από τη διδασκαλία, με θέματα από το περιβάλλον και την κοινωνία στην οποία ζουν ή επιθυμούν να ζουν.

Συγκεκριμένα, ο Πολιτισμικός Οργανισμός συνεργάζεται με  τις 7 Δημοτικές Κοινότητες, τον Οργανισμό Νεολαία και Άθλησης (Ο.Ν.Α.), το Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης , την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου (E.Ψ.Υ.Π.Ε.), την  Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, το  Θέατρο Νέου Κόσμου, τη  Σχολή Εφηρμοσμένων Τεχνών «ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ», την «Comicdom press» Celebrating Comic Book diversity, το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα και τα Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Αξίζει να σημειώσουμε,  ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Πολιτισμικός Οργανισμός συνεργάζεται   με το Θέατρο του Νέου Κόσμου – Νέα Σκηνή Τέχνης για την παρουσίαση τριών παραστάσεων στα νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία» και «Ελπίδα». 
Οι εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν  έως  τέλος  Οκτωβρίου σε όλους τους  χώρους του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων ( Πνευματικό Κέντρο, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Κέντρο Τεχνών - Πάρκο Ελευθερίας, Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, Πολυχώρο Ν. Κόσμου), καθώς και στο Παιδικό Μουσείο, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στις 7 Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 210 3630706 & 210 3640953
www.athenscityculture.gr & www.cityofathens.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας