Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:51:37 +0200 Η πρώτη εξέταση από τον γυναικολόγο ελέγχει βασικά θέματα υγείας της μαμάς και του εμβρύου Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο

 Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο 470 900
Η πρώτη εξέταση από τον γυναικολόγο ελέγχει βασικά θέματα υγείας της μαμάς και του εμβρύου

Οι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου δίνουν μια σαφή εικόνα για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, προλαμβάνουν ή διαπιστώνουν τυχόν επιπλοκές και εντοπίζουν γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, εφόσον υπάρχουν. Ας δούμε τι ελέγχεται από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.
 

Πότε πρέπει να πάω στο γυναικολόγο μου;


Οι πρώτες εξετάσεις γίνονται μεταξύ της 8ης και της 10ης εβδομάδας, τότε που η εγκυμοσύνη  έχει εδραιωθεί.


Τι να περιμένω από την πρώτη επίσκεψη;


Στην πρώτη επίσκεψη ο γυναικολόγος υποβάλει στην έγκυο και στο σύντροφό της μια σειρά από ερωτήσεις προκειμένου να συμπληρώσει το ιστορικό και αναλόγως θα ζητήσει μια σειρά από εξετάσεις.



Τα βασικά θέματα που ενδιαφέρουν το γυναικολόγο είναι:


- Το ιστορικό του εμμηνορρυσιακού κύκλου και η ημερομηνία της τελευταίας περιόδου για να υπολογιστεί, κατά προσέγγιση, η ημερομηνία του τοκετού. 
- Το οικογενειακό ιστορικό της εγκύου και του συζύγου για παιδικές ή σοβαρές ασθένειες, αλλεργίες, καρδιοπάθειες και γενετικά προβλήματα. 
- Υπάρχουν δίδυμα στην οικογένεια; 
- Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και το ιστορικό από προηγούμενες εγκυμοσύνες, δηλαδή αποβολές, διακοπή κύησης, επιπλοκές και προηγούμενοι τοκετοί. 
- Τον τρόπο ζωής της εγκύου: τη διατροφή, τα περιττά κιλά αν υπάρχουν, πόσο αλκοόλ καταναλώνει, αν καπνίζει ή αν παίρνει φάρμακα με συνταγή γιατρού, γιατί οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν άμεσα το έμβρυο και δρουν ανασταλτικά στην υγιή ανάπτυξή του. 
- Ο γυναικολόγος ανοίγει καρτέλα στην οποία καταγράφονται τα προσωπικά σας στοιχεία, το ιστορικό σας και όλα τα αποτελέσματα των τεστ που θα κάνετε στην πορεία της εγκυμοσύνης.
- Απαραίτητες αναγραφόμενες πληροφορίες αποτελούν: ο μήνας της εγκυμοσύνης, η αρτηριακή πίεση, η ομάδα αίματος και ο παράγοντας Rhesus, η ύπαρξη παθήσεων που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη και οι μέχρι τώρα πιθανές διαταραχές της.
-Ο γυναικολόγος στη συνέχεια κάνει υπερηχογραφικό έλεγχο με τον οποίο διαπιστώνει την ύπαρξη εμβρύου και ακούει τον χτύπο της καρδιάς του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας