Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:43:26 +0300 Το νέο μέλος της οικογένειας μας έρχεται από λεπτό σε λεπτό χωρίς αποσκεύες! Η προίκα του μωρού

Η προίκα του μωρού

Η προίκα του μωρού 470 900
Το νέο μέλος της οικογένειας μας έρχεται από λεπτό σε λεπτό χωρίς αποσκεύες!
Δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψετε πολλά λεφτά για τις πρώτες αγορές του μωρού διότι μην ξεχνάτε πως παπούδες και θείοι θα τρέξουν να προφτάσουν τα καλύτερα για την προίκα του μωρού. Εν τούτοις αγοράζουμε τα βασικά για να υποδεχτούμε το μικρό μας πρίγκηπα ή την μικρή μας πριγκίπισσα στο δικό του βασίλειο.

Κούνια
Η κούνια πρέπει να διαθέτει στρώμα πολύ καλής ποιότητας, να είναι άνετη για τον ύπνο τους και φυσικά κατασκευασμένη με ασφάλεια, χωρίς επικίνδυνα σημεία, τοξικές βαφές, ακατάλληλα υλικά, αιχμηρές άκρες. Στα μαγαζιά θα βρείτε τις "έξυπνες κούνιες" τις λεγόμενες πολυμορφικές, οι οποίες πολύ εύκολα μετατρέπονται σε παιδικά κρεβατάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με οικονομικό τρόπο τον ύπνο των μωρών μας μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών.

Αλλαξιέρα
Στην αγορά υπάρχουν πολύ όμορφες αλλαξιέρες σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Πιο εύχρηστες είναι οι αλλαξιέρες-έπιπλο με συρτάρια που θα μας χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι.

Μπιμπερό & Πιπίλες
Αγοράζουμε ένα αριθμό μπιμπερό που θα μας καλύψει για τον εξίσου μεγάλο αριθμό γευμάτων. Για ένα μωρό για αρχή θα πρέπει να έχουμε 6-8 μπουκάλια.   Στο τέλος της ημέρας, τα τοποθετούμε στον ειδικό απολυμαντή για καθαρισμό και αποστείρωση. Τα σκεύη, για να διατηρηθούν αποστειρωμένα, πρέπει να φυλαχτούν στο ψυγείο μέσα σε μια καθαρή πετσέτα ή βαμβακερό ύφασμα. Η πιπίλα αρκεί να αποστειρωθεί μια φορά την μέρα και μετά να διατηρηθεί σε καθαρή θήκη. Εάν πέσει κάτω (πολύ σύνηθες) την κρατάμε κάτω από τρεχούμενο καυτό νερό και μετά μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Όλο αυτό θα κρατήσει μόνο έξι μήνες. Μετά τέρμα οι αποστειρώσεις!

Καρότσι
Η γκάμα σε χρώματα, σχέδια, τιμές είναι τεράστια. Όταν επιλέγουμε καρότσι, ελέγχουμε πολύ προσεκτικά την ποιότητά τους βεβαιωνόμαστε ότι είναι στέρεο και ασφαλές και ότι δεν θα χρειαστεί μετά από λίγο να το αντικαταστήσουμε. Επίσης, προσέχουμε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο να μπορεί να πλυθεί με ευκολία. Προτιμάμε καροτσάκια που μας επιτρέπουν να έχουμε συνεχώς οπτική επαφή με το παιδί μας. Έτσι θα μπορούμε να το παρακολουθούμε διαρκώς αλλά και να έχουμε επικοινωνία που θα το κρατήσει απασχολημένο για ακόμη μεγαλύτερες βόλτες. Τέλος, προσέχουμε το όχημα των μωρών να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για να μπορούμε να μεταφέρουμε όλο τον εξοπλισμό. Βεβαιωνόμαστε τέλος ότι το καροτσάκι χωράει στο αυτοκίνητο μας ή ακόμα και στο ασανσέρ για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων μετά την αγορά.

Καρεκλάκι αυτοκινήτου
Δεν πάμε πουθενά χωρις καρεκλάκι.  Προσέχουμε να φέρουν τις πιστοποιήσεις εκείνες που μας εγγυώνται ότι τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Άλλα χρήσιμα:
 «Πάντα» ονομάζεται το υφασμάτινο κάλυμμα που τοποθετείται γύρω γύρω στα κάγκελα της κούνιας ώστε το μωρό να μην κινδυνεύει να χτυπήσει. Είναι απαραίτητο όταν το μωρό αρχίζει να γυρίζει πλευρό στον ύπνο του (από 4 μηνών).

«Σελτεδάκια» είναι τα αδιάβροχα υφάσματα με πετσετέ άνω όψη που χρησιμεύουν για να αλλάζουμε το μωρό πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Κουνουπιέρα: είναι βασικό αξεσουάρ της κούνιας χειμώνα καλοκαίρι. Ακόμα και στις διακοπές με το μωρό θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας την κουνουπιέρα για να το προφυλάξουμε από τα τσιμπήματα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας