Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-11-19 11:53:08 +0200 Υπάρχουν (συνήθως) υπερβολικά πολλές πληροφορίες για τους νέους γονείς πριν τον ερχομό του μωρού τους στο σπίτι. Είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο, όταν ξαφνικά επιστρέψουν μία μέρα από το μαιευτήριο με το μωράκι τους στο σπίτί, να έχουν ξεχάσει κάποια απλά αλλά βασικά πράγματα.  Η προετοιμασία του σπιτιού για τον ερχομό του μωρού

Η προετοιμασία του σπιτιού για τον ερχομό του μωρού

Η προετοιμασία του σπιτιού για τον ερχομό του μωρού 470 900
Απλές αλλά βασικές οδηγίες για την προετοιμασία του ερχομού του μωρού στο σπίτι!

Υπάρχουν (συνήθως) υπερβολικά πολλές πληροφορίες για τους νέους γονείς πριν τον ερχομό του μωρού τους στο σπίτι. Είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο, όταν ξαφνικά επιστρέψουν μία μέρα από το μαιευτήριο με το μωράκι τους στο σπίτί, να έχουν ξεχάσει κάποια απλά αλλά βασικά πράγματα. 

 

  • Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής υπογραμμίζει πως τα καθαριστικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων για τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων) και τα φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται σε μέρη που ούτε τα βλέπουν ούτε τα φτάνουν τα παιδιά 
  • Για ορισμένα ντουλάπια και συρτάρια, πολλοί γονείς χρησιμοποιούν μαγνητικές κλειδαριές, καθώς είναι εύκολες στην τοποθέτηση και στη χρήση τους.
  • Περιοχές που συσσωρεύουν πολλά μικρόβια όπως τα πόμολα, οι διακόπτες, επιφάνειες κουζίνας και μπάνιου, πρέπει να αποστειρώνονται εύκολα. Ίσως μία αναδιοργάνωση στους χώρους αυτούς να είναι απαραίτητη.
  • Κάποια σετ από καθαρά παιδικά ρούχα, στα οποία θα έχουν αφαιρεθεί τα ταμπελάκια και θα έχει χρησιμοποιηθεί απορρυπαντικό για παιδιά. 
  • Σε περίπτωση που χρειάζεται να απομονώσετε κάποιους χώρους του σπιτιού, υπάρχει πάντα η εύκολη λύση της πόρτας ασφαλείας. Πρόκειται για μικρά φορητά πορτάκια που τοποθετούνται εύκολα στις πόρτες με σκοπό να μην βρεθεί το μωράκι κοντά σε μία σκάλα ή σε ένα μπαλκόνι.
  • Τα πλαστικά προστατευτικά για τις γωνίες και τις πρίζες του σπιτιού δεν θα πρέπει επίσης να λείπουν από το σπίτι σας, καθώς πριν το καταλάβετε το παιδί σας θα έχει αρχίσει να μπουσουλάει και να εξερευνά τα πάντα γύρω του.

 

Σίγουρα η λίστα μπορεί να μεγαλώσει και να προστεθούν πολλά ακόμα στοιχεία που αφορούν τον ερχομό του μωρού στο σπίτι αλλά από κάπου όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε. Αυτή λοιπόν είναι η αρχή! 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας