Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-29 14:40:22 +0300 Η ώρα του παιδικού σταθμού έφτασε! Είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή; Επιλέγοντας το σωστό παιδικό σταθμό

Επιλέγοντας το σωστό παιδικό σταθμό

Επιλέγοντας το σωστό παιδικό σταθμό 470 900
Η ώρα του παιδικού σταθμού έφτασε! Είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή;

Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, ήρθε η ώρα που το μικρό μας θα πέρασει την πόρτα του πρώτου "σχολείου". Ο παιδικός σταθμός είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του παιδιού μας. Εκεί θα κάνει τις πρώτες του φιλίες, θα αναπτύξει τον χαρακτηρα και την προσωπικότητά του, θα μάθει τι θα πει πρόγραμμα και για πρώτη φορά θα βγει από το μικροκοσμο της οικογένειας. Ένας παιδικός σταθμός έχει σημαντικές διαφορές από κάποιον άλλο και πρέπει να βρούμε αυτόν που ταιριάζει στην προσωπικότητα και στο χαρακτήρα του. Για αυτό ακριβώς, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας. Τι πρέπει να λάβουμε υπόψιν και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να είμαστε βέβαιοι για την επιλογή μας; 

1. Κάνουμε σωστή έρευνα

Πριν αποφασίσουμε καλό είναι να καταγράψουμε όλες μας τις εναλλακτικές.  Παίρνουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε από το διαδίκτυο, από φυλλάδια αλλα και από άλλους γονείς και αξιολογείστε τις επιλογές σας. Βλέπουμε τις δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμμα, αλλά και τις λεπτομέρειες  για το φαγητό και τις εγκαταστάσεις και κάνουμε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα. Η καταγραφή των υπέρ και κατά του κάθε παιδικού σταθμού θα μας βοηθήσει πολύ στην επιλογή μας.  

2. Η επίσκεψη

Η επίσκεψη είναι αναγκαία.Ακόμα και άν έχουμε καταλήξει σε καποιον παιδικό σταθμό, πριν ξεκινήσουμε τις διαδικασίες εγγραφής, επιβάλλεται να τον δούμε από κοντά. Μπορεί να είναι τελείως διαφορετικός από αυτό που φαίνεται στα φυλλάδια ή στο διαδίκτυο και εν τέλει αν μην μας αρέσει. Το ιδανικό είναι να επισκεφτούμε τους κορυφαίους δύο με τρεις παιδικούς σταθμούς την ώρα που λειτουργούν, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τις νηπιαγωγούς, το κλίμα και γενικά τον τρόπο που λειρουγούν.

3. Εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας

Τις περισσότερες φορές το ένστικτο μας δεν κάνει λάθος. Άλλωστε το ένστικτο της μαμάς, είναι αλάνθαστο. Ήδη με ματιά, αποκτάμε μία πρώτη άποψη η οποία σχεδόν πάντα στο τέλος επιβεβαιώνεται!

4. Ρωτάμε το παιδί μας!

Μπορεί να είναι μικρό, μην ξεχνάτε όμως ότι η γνώμη του μετράει και μάλιστα πρέπει να του το δείχνουμε. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις του μαζί του και του δείχνουμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή από κάποιο φυλλάδιο. Μπορεί τα κριτήρια με τα οποία θα διαλέξει να μην έχουν καμία λογική βάση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει άποψη.

Αν έχετε χρόνο και αφού έχετε αποφασίσει πάρτε το μικρό σας και επισκεφτείτε το καινούριο του σχολειο!  Θα εξοικειωθεί με το χώρο και οι πρώτες μέρες θα κυλήσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα!

Πηγή: motherandbaby.co.uk

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας