Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-08 10:02:37 +0300 Η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο: αγκαλιάζοντας τα απροστάτευτα παιδιά

Η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο: αγκαλιάζοντας τα απροστάτευτα παιδιά

Η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο: αγκαλιάζοντας τα απροστάτευτα παιδιά 470 900
Στο Τέξας, ο οργανισμός NICU Helping Hands εκπαιδεύει εθελοντές με μοναδικό σκοπό να αγκαλιάζουν βρέφη, για δύο ώρες την ημέρα.

Το βασικότερο αγαθό για τα νεογνά, μετά την τροφή και την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψή είναι η αγκαλιά. Η ζεστασιά και η τρυφερότητα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών. Δεν είναι όμως όλα τα παιδιά αρκετά τυχερά για να μπορούν να έχουν την θαλπωρή και το χάδι από τους γονείς τους. Τα βρέφη που βρίσκονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας ή που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους, χρειάζονται την αγκαλιά από ανθρώπους ειδικά εκπαιδευμένους για να τα φροντίσουν. 

 

Στο Τέξας, ο οργανισμός NICU Helping Hands εκπαιδεύει εθελοντές με μοναδικό σκοπό να αγκαλιάζουν βρέφη, για δύο ώρες την ημέρα. Παιδιά που είναι πρόωρα και χρειάζεται να περάσουν τους πρώτους μήνες ζωής τους στην κλινική, γονείς που οι γονείς τους βρίσκονται σε μονάδα απεξάρτησης, νεογνά που δεν έχουν γονείς απολαμβάνουν καθημερινά για δύο ώρες τα χάδια και τις αγκαλιές ειδικά εκπαιδευμένων ανθρώπων από τον οργανισμό. 

 

Οι περισσότεροι εθελοντές δηλώνουν, πως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και συγκινητικό από το να περνάς το χρόνο σου παρατηρώντας ένα μικρό μωράκι. Ιδιαίτερα βέβαια όταν γνωρίζεις πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται σε συχνότερη επαφή με τους γονείς τους. 

 

Δείτε το βίντεο παρακάτω με το έργο του οργανισμού NICU: 

 

 
 
source: diaforetiko.gr 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας