Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-21 23:27:03 +0300 Η ημερομηνία εμπνεύστηκε από τον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ το 1969 όπου σε ένα συνέδριο της UNESCO, αναφέρθηκε πρώτη φορά στα θέματα που αφορούσαν στο περιβάλλον. Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Γη!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Γη!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Γη! 470 900
Η ημερομηνία εμπνεύστηκε από τον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ το 1969 όπου σε ένα συνέδριο της UNESCO, αναφέρθηκε πρώτη φορά στα θέματα που αφορούσαν στο περιβάλλον.

Μία ίσως από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες είναι η Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου. Η ημερομηνία εμπνεύστηκε από τον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ το 1969, όπου σε ένα συνέδριο της UNESCO, αναφέρθηκε πρώτη φορά στα θέματα που αφορούσαν στο περιβάλλον. 

 

Τα Ηνωμένα Έθνη το 2009 επισημοποίησαν την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου. Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, διοργανώνονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο ( περισσότερες από 175 χώρες ) με σκοπό, οι άνθρωποι να ενδιαφερθούν περισσότερο για το περιβάλλον, αλλά και να μάθουν, με ποιους τρόπους μπορούν, να το φροντίσουν και να το προστατέψουν. 

 

Πως όμως μπορούμε να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για το περιβάλλον και για αυτή τη σπουδαία μέρα; 

 

Δείτε παρακάτω μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι! 

 

1) Χρησιμοποιώντας παλιά πλαστικά για να δημιουργήσουν παιχνίδια. Όσο κάνετε την συγκεκριμένη δραστηριότητα, μπορείτε να εξηγείτε στο παιδάκι γιατί χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιούμε τα πλαστικά.

 

 

2) Χρωματίζοντας εικόνες που σχετίζονται με την προστασία της γης και την σημασία της ανακύκλωσης. Μία εικόνα μπορεί να εντιπωθεί στο μυαλό του παιδιού, όσο απλή και αν φαίνεται. 

 

 

3) Τενεκεδένιες φιγούρες ή γλαστράκια, που διδάσκουν τόσο την αγάπη για την γη και για τα ζώα, όσο και την έννοια της ανακύκλωσης. 

4) Ένα τραγουδάκι που μπορούν να χορέψουν και να μάθουν πως να ανακυκλώνουν και να διαχειρίζονται τα σκουπίδια ώστε να μην μολύνεται ο πλανήτης.

 

Όπως και να επιλέξετε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, μην ξεχνάτε πως ότι και να λέτε, οι πράξεις σας είναι αυτές που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Δείχνοντας το παράδειγμα για τα παιδιά σας, ουσιαστικά γιορτάζετε κάθε μέρα την πανέμορφή μας Γη! 

 

source: pinterest.com


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας