Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-08-25 18:07:12 +0300 Η ομάδα κοριτσιών ρομποτικής του Αφγανιστάν έφτασε την Τρίτη στο Μεξικό

Η ομάδα κοριτσιών ρομποτικής του Αφγανιστάν έφτασε την Τρίτη στο Μεξικό

Η ομάδα κοριτσιών ρομποτικής του Αφγανιστάν έφτασε την Τρίτη στο Μεξικό 470 900
Ο Υπουργός Εξωτερικής Πολιτικής Μαρσέλο Έμπραρντ καλωσόρισε την Αφγανική ομάδα ρομποτικής και τέσσερα από τα κορίτσια της αποστολής έδωσαν αμέσως μετά την άφιξή τους συνέντευξη τύπου.

Πέντε μέλη της ομάδας κοριτσιών ρομποτικής του Αφγανιστάν βρέθηκαν στο Μεξικό, αφού έφυγαν από την χώρα τους, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Τον τελευταίο μήνα η Καμπούλ, η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν ελέγχεται από τους Ταλιμπάν και ήδη έχουν ξεκινήσει οι περιορισμοί των γυναικών, σύμφωνα με τον νόμο της Σαρίας, των οποίο θέλουν να επαναφέρουν σε ισχύ. 

 

Για λόγους ασφάλειας, τα ονόματα των κοριτσιών που συμμετείχαν στην αποστολή, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο Υπουργός Εξωτερικής Πολιτικής Μαρσέλο Έμπραρντ καλωσόρισε την Αφγανική ομάδα ρομποτικής και τέσσερα από τα κορίτσια της αποστολής έδωσαν αμέσως μετά την άφιξή τους συνέντευξη τύπου.

 

“Δεν έσωσαν μόνο τις ζωές μας αλλά και τα όνειρά μας” τόνισε μία από τις κοπέλες για τους ανθρώπους που τις φιλοξένησαν στο Μεξικό. Ένα άλλο μέλος της αποστολής είπε στον μεταφραστή πως οι ιστορίες τους δεν θα σταματήσουν επειδή ήρθαν οι Ταλιμπάν. Όλη η ομάδα αναφέρθηκε στη νέα συνθήκη για τα κορίτσια και τις γυναίκες στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τις ίδιες να εκπροσωπούν την χώρα τους στον διαγωνισμό ρομποτικής αυτές τις δύσκολες μέρες. 

 

Το Μεξικό έχει εγγυηθεί στα μέλη της αποστολής, παροχή βίζας για τα ίδια και για τους γονείς τους. Η βίζα θα έχει διάρκεια 180 μέρες και έπειτα από την λήξη, δυνατότητα ανανέωσης. Ο Υπουργός Εξωτερικής Πολιτικής δήλωσε: “Θέλουμε να πούμε σε όλα τα μέλη της αποστολή από τα βάθη της καρδιάς μας πως βρίσκονται στο σπίτι τους”. 

 

Το 2017, η ίδια ομάδα, είχε προκριθεί ξανά, σε διαγωνισμό ρομποτικής και αρχικά δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει στην  Ουάσιγκτον, στην Αμερική, γιατί τους είχε αρνηθεί η έκδοση βίζας. Αφού έγιναν πρωτοσέλιδο στα μέσα, ο τότε πρόεδρος Donald Trump είχε επέμβει για να τους επιτραπεί η είσοδος. 

 

Αυτή τη φορά τα κορίτσια κατάφεραν να δημιουργήσουν από παλιά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ιατρικούς αναπνευστήρες ώστε να ενισχύσουν τον νοσοκομειακό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη χώρα τους. 

 

Συγχαρητήρια σε αυτά τα έξυπνα και θαρραλέα κορίτσια αλλά και στο Μεξικό για την θερμή υποδοχή που τους έδειξε.

 

 

 

source: France 24 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας