Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 10:49:53 +0200 Ο οικονομικός παράγοντας επηρεάζει την ανάπτυξη της γνωστικής λειτουργίας των παιδιών. Η οικογένεια και η γνωστική ανάπτυξη

Η οικογένεια και η γνωστική ανάπτυξη

Η οικογένεια και η γνωστική ανάπτυξη 470 900
Το οικονομικό status της οικογένειας, αλλά και το πώς αλληλεπιδρά η μητέρα με το παιδί επηρεάζουν την γνωστική του ανάπτυξη.

Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Σε αυτήν συμμετείχαν 2,089 μαμάδες χαμηλού εισοδήματος με τα παιδιά τους τα οποία οι ερευνητές επισκέπτηκαν στο σπίτι τους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές (όταν τα παιδιά ήταν 14, 24 και 36 μηνών). Στη διάρκεια των επισκέψεων, οι ερευνητές ήλεγξαν τη σχέση των παιδιών με τις μαμάδες τους, το οικογενειακό περιβάλλον συνολικά και τα εισοδήματα της οικογένειας. Στόχος ήταν να διαπιστώσουν κατά πόσον αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την γνωστική ανάπτυξη του παιδιού. Δευτερευόντως ήλεγξαν την επιρροή στην γνωστική ανάπτυξη παραγόντων όπως η μόρφωση της μητέρας, το βάρος γέννησης του παιδιού, η σχέση της μαμάς με το διάβασμα, η επίδραση του παιδιού στη σχέση των δυο γονέων.  Οι οικονομικοί πόροι και η σχέση των γονιών με τα παιδιά τους διαδραματίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της γνωστικής ανάπτυξης του παιδιού, καταλήγει η έρευνα. Οι μαμάδες του δείγματος με τις πιο καλές οικονομικές απολαβές, ήταν πιο υποστηρικτικές με τα παιδιά τους, γεγονός που τα ενθάρρυνε στην ανάπτυξη της γνωστικής τους λειτουργίας.
Πηγή: www.newsdaily.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας