Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-03 21:24:16 +0200 Είναι αρκετά σπάνιο να γνωρίζεις ανθρώπους που μπορείς ταυτόχρονα να θαυμάσεις αλλά και να νιώθεις πως βρίσκονται κοντά σου με έναν τρόπο. Η Μυρτώ Κάζη μιλά στο babyspace.gr!

Η Μυρτώ Κάζη μιλά στο babyspace.gr!

Η Μυρτώ Κάζη μιλά στο babyspace.gr! 470 900
Είναι αρκετά σπάνιο να γνωρίζεις ανθρώπους που μπορείς ταυτόχρονα να θαυμάσεις αλλά και να νιώθεις πως βρίσκονται κοντά σου με έναν τρόπο.

Για την Μυρτώ Κάζη είχαμε ακούσει πολλά αλλά μόλις πριν από κάποιους μήνες μπορέσαμε να τα διαπιστώσουμε και μόνοι μας, μέσα από την υπέροχη συνεργασία μας για τις Σχέσεις Στοργής μαζί με το Boom Magazine. Μία φωτεινή γυναίκα με πολλή θέληση και αγάπη για την ομάδα της. Ένας άνθρωπος που μπορείς παρατηρείς και να αναρωτιέσαι πως τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο απλά. Λες και από την κούνια της ήταν την ίδια στιγμή μαμά, σύντροφος, επιχειρηματίας και φίλη. 

 

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Μυρτώ, λίγες μέρες πριν από τη γιορτή την γυναίκας και να μας μιλήσει για την μητρότητα, την γυναικεία φύση, την επικαιρότητα και την οικογένειά της.

 

Ε: Λίγο πριν γίνετε μητέρα ποια είναι η πιο σοφή συμβουλή που ακούσατε;

Α: Η πιο σπουδαία συμβουλή που άκουσα και ακολουθώ κάθε μέρα όλο και πιο έντονα, είναι να μοιράζω απλόχερα αγάπη στο παιδί μου. Η μαμά μου πάντα έλεγε πως κανένα παιδί δεν έγινε «καλομαθημένο» από την πολλή αγάπη και αυτό εφαρμόζω και στα δικά μου παιδιά. Αγάπη, αγκαλιές, φιλιά και λόγια. Πολλά λόγια για να τους εκφράσω πόσο σπουδαία είναι για εμένα και τα δυο τους!

 

E: Θα θέλαμε να μοιραστείτε με νέες μαμάδες τη δική σας εμπειρία θηλασμού. Μπορείτε να την περιγράψετε με τρεις λέξεις;

A: Δυσκολία, άγχος, ενοχές.

 

 

E: Στην covid-19 εποχή πως διαχειρίζεστε την περίοδο του lockdown με παιδιά στο σπίτι;

A: Με δυσκολία αλλά και δημιουργικότητα! Νιώθω πως αυτή η ιδιαίτερη συνθήκη έχει και πολλές θετικές παραμέτρους καθώς απόλαυσα τα παιδιά μου με έναν τρόπο που δεν θα είχα την ευκαιρία να το ζήσω σε άλλη περίπτωση. Η παγκόσμια αυτή συγκυρία δεν μπορεί να επηρεαστεί από εμάς, επομένως είναι όμορφο κάθε οικογένεια να δει τι θετικό μπορεί να αντλήσει από τα νέα δεδομένα.

 

E: Πως μιλήσατε στα παιδιά σας για την υπάρχουσα κατάσταση της πανδημίας;

A: Με αναλυτικές πληροφορίες χωρίς όμως να τα τρομάξω. Εξηγήσαμε τη νέα ρουτίνα, θέσαμε κανόνες και μιλήσαμε για το «μικροβιάκι» αυτό που έχει αλλάξει τις ζωές μας. Εξηγήσαμε πως όσο εμείς προσέχουμε, θα είμαστε ασφαλείς και φυσικά κάθε μέρα υπενθυμίζουμε πως σύντομα όλο αυτό θα τελειώσει και θα επιστρέψουμε στους φίλους και τις δασκάλες μας που τόσο αγαπάμε!

 

E: Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που προσπαθείτε να εμφυσήσετε στα παιδιά σας;

A: Θέλω να τρώνε θρεπτικά γεύματα, τους εξηγώ την αξία των βιταμινών, των φρούτων, των λαχανικών και του ψαριού χωρίς να είμαι μια εμμονική μαμά. Επιτρέπω και τη σοκολάτα και κάποιες άλλες παρασπονδίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι τόσο ως επιβράβευση αλλά ως μια όμορφη στιγμή της ημέρας που περνάμε καλά και άρα γιατί να γεμίσουμε περιορισμούς... Η ζωή είναι υπέροχη και πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις γεύσεις χωρίς ενοχές! Άλλωστε όταν κάτι το απαγορεύεις το καθιστάς πολύ επιθυμητό.

 

E: Θέλουμε σίγουρα ένα tip από μια γυναίκα σαν εσάς που συνδυάζει καριέρα και μητρότητα! Υπάρχει κάποιο;

Α: Κορίτσια, να αφιερώνετε χρόνο σε εσάς. Ιδανικά, αν δεν το κάνετε ήδη, ξεκινήστε ψυχοθεραπεία. Να θυμάστε πάντα πως οι ευτυχισμένες μαμάδες μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά. Έτσι λοιπόν, έπειτα από 2,5 χρόνια ψυχοθεραπείας μπορώ με βεβαιότητα να πω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό δώρο που έχω κάνει σε εμένα και τα παιδιά μου.

 

 

E: ‘Εχετε ως οικογένεια μια οικολογική πράξη που δε θα τη θυσιάζατε με τίποτα;

A: Φυσικά! Κάνουμε ανελλιπώς και σχεδόν εμμονικά ανακύκλωση και τα παιδιά μου γνωρίζουν από πολύ μικρά πόσο σημαντική είναι για τη σωτηρία του πλανήτη. Προσέχουν από μωρά το νερό στο μπάνιο γιατί όταν το σπαταλάμε «το στερούμε από τα ψαράκια» και τα καλοκαίρια πάντα μαζεύουμε σκουπίδια από τις παραλίες. Φυσικά όλα αυτά για να γίνουν συνήθεια, θα πρέπει να αποτελούν πράξεις μίμησης και άρα τα παιδιά μας να βλέπουν εμάς να πράττουμε με οικολογική συνείδηση για να μπορούν να μας μιμηθούν.

 

E: Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που αποκομίσατε ως γυναίκα από τη μητρότητα;

A: Τα παιδιά σού μαθαίνουν από πολύ μωρά πως η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, τα απλά, τα καθημερινά. Προσπαθώ να βλέπω τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και να απολαμβάνω κάθε στιγμή, κάθε αγκαλιά, κάθε παιχνίδι.

 

E: Mοιραστείτε μια συμβουλή σας σε μια γυναίκα που μόλις έγινε μαμά!

Α: Κλισέ, αλλά αληθινό. «Προσπάθησε να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο. Όχι επειδή το παιδί σου θα μεγαλώσει γρήγορα, αλλά επειδή κάθε στιγμή έχει μια συναρπαστική μοναδικότητα. Κατανοώ την κούραση, το άγχος, την ανασφάλεια, αλλά μην αφήσεις τίποτα από αυτά να στερήσει το 100% προσοχής σου από το θαύμα που κρατάς στα χέρια σου. Το μωρό σου.»

Δείτε εδώ τον οδηγό για την νέα μαμά που φτιάξαμε μαζί με την Μυρτώ: Σχέσεις Στοργής The Boom Edition

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας