Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-29 11:17:23 +0200 Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας είναι γεγονός και μάλιστα από Έλληνα γιατρό! Η μεταμόσχευση μήτρας, ελπίδα για νέα ζωή

Η μεταμόσχευση μήτρας, ελπίδα για νέα ζωή

Η μεταμόσχευση μήτρας, ελπίδα για νέα ζωή 470 900
Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας είναι γεγονός και μάλιστα από Έλληνα γιατρό!

Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας είναι γεγονός! Την περασμένη Τετάρτη μία ομάδα χειρουργών στο Cleveland Clinic με επικεφαλής τον Έλληνα δρ. Ανδρέα Τζάκη, έφεραν εις πέρας την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας, δίνοντας έτσι ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες. Η εγχείρηση διήρκεσε περίπου 10 ώρες και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή και η γυναίκα αναρρώνει. 

Η 26χρονη γυναίκα, της οποίας το όνομα δε δόθηκε στη δημοσιότητα, γεννήθηκε χωρίς μήτρα, αυτό όμως δεν την έκανε να σταματήσει να ονειρεύεται τη δημιουργία της δικής της οικογένειας. Η νεαρή γυναίκα θα πρέπει να περιμένει πρώτα έναν χρόνο κατά τον οποίο θα παρακολουθείται συστηματικά από γιατρούς και έπειτα, με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα μπορεί να αποκτήσει παιδί.

Ποια είναι όμως η διαδικασία; Τα ωάρια της γυναίκας απομακρύνονται πριν τη μεταμόσχευση και ένα χρόνο μετά, γονιμοποιούνται μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης και εμφυτεύονται στη νέα μήτρα. Το μόσχευμα είναι προσωρινό. Η μήτρα μετά από μία ή δύο γέννες πρέπει να αφαιρεθεί, καθώς η ύπαρξή της απαιτεί τη συστηματική λήψη φαρμάκων. Η νέα αυτή νίκη της επιστήμης της Ιατρικής ανοίγει νέους δρόμους και δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας σε χιλιάδες γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. 

Πηγή: nytimes.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας