Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 10:54:47 +0200 Η λέξη μαμά και γιαγιά ηχεί το ίδιο γλυκά για τη δημοσιογράφο Μάρω Λέοναρδου. Μητέρα τριών παιδιών σήμερα έχει αναλάβει και ένα τέταρτο ... τον εγγονό της!! Η Μάρω Λεονάρδου στο babyspace

Η Μάρω Λεονάρδου στο babyspace

Η Μάρω Λεονάρδου στο babyspace 470 900
Η λέξη μαμά και γιαγιά ηχεί το ίδιο γλυκά για τη δημοσιογράφο Μάρω Λέοναρδου. Μητέρα τριών παιδιών σήμερα έχει αναλάβει και ένα τέταρτο ... τον εγγονό της!!

Είστε μητέρα τριών παιδιών αλλά και επιτυχημένη δημοσιογράφος. Πώς μπορεί τελικά να συνδυαστεί καριέρα και οικογένεια;
Στην πραγματικότητα ποτέ δε συνδυάζονται. Πότε ρίχνεις το ένα και πότε το άλλο. Και τελικά, σε ένα από τα δύο θα είσαι καλυτερη. Και στα δυο μαζί, αποκλείεται! Οπότε, ας συμφιλιωθούμε με αυτό....

Πριν περίπου δύο χρόνια σας ανακοινώθηκε ότι θα γίνετε γιαγιά. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε;
«Ωχ!». Οι εφηβικές εγκυμοσύνες δεν ειναι και το καλύτερο για να συμβεί, και όταν συμβεί σημαίνει πως κάπου έκανες λάθος ως γονιός. Κατά τ άλλα, δε με πείραξε καθόλου το γεγονός ότι θα γινόμουν τόσο νέα γιαγιά, αντίθετα το βρήκα χαριτωμένο και πρωτότυπο!

Ποιά ήταν η συμβουλή που δώσατε στην κόρη σας ως μητέρα προς μητέρα;
Να ακολουθήσει το ένστικτό της και να αφήσει το παιδί να της δείξει από μόνο του αυτό που πρέπει να κάνει. Κάποτε είχα διαβάσει σε ένα ελβετικό βιβλίο, πως σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουμε, τα παιδιά γεννιούνται ολοκληρωμένοι άνθρωποι, που απλά δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν. Αλλά ξέρουν πολύ καλά τί ειναι αυτό και αρκεί να τα αφήσουμε να εκφραστούν και να τα ακούσουμε, χωρίς να προσπαθούμε να προλάβουμε όλες τις επιθυμίες τους.

Iσχύει τελικά η έκφραση «του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου»;
Για μένα δε ίσχυσε. Ίσως επειδή η κόρη μου εγινε πολύ μικρή μαμά, και δεν πρόλαβα να τη δω μεγάλη και ώριμη. Οπότε ο γυιος της μάλλον δεν ειναι «δυο φορές παιδί μου», αλλά «περισσότερο παιδί μου» από τα παιδιά μου, γιατί τον προστατεύω και τον έχω μεγαλύτερη έννοια.
 
Τι ήχει πιο γλυκά από το στόμα ενός παιδιού η λέξη «μαμά» ή η λέξη «γιαγιά»;
Και οι δύο μια χαρά γλύκα είναι.

Πώς είναι ένα τυπικό σας 24ωρο;
Ποτέ το ένα 24ωρο μου δε μοιάζει με το άλλο και σίγουρα δεν ειναι τυπικό. Τα τελευταία δύο χρόνια παντως ξαναζησα από την αρχή την ιστορία του βρέφους, με τα ξενύχτια του, τα ωράρια του βρέφους και όλα.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι με τον εγγονό σας;
Βλέπουμε μαζί τα ίδια βίντεο που έβλεπε και η κόρη μου, δηλαδή το Lion King, τις Αριστόγατες, και άλλα. Πάμε μαζί στην παιδική χαρά και παίζουμε στο δωμάτιό του με τα αυτοκινητάκια του.

Υπάρχουν δραστηριότητες που δεν μπορέσατε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας όταν ήταν μικρά (λόγω φόρτου εργασίας) και που τώρα θα θέλατε να απολαύσετε με τον εγγονό σας;
Οχι, δεν έχω παράπονο. Κάναμε πολλά με τα παιδιά μου, κι ας δούλευα πολύ. Μάλλον ο εγγονός είναι ο ριγμένος της ιστορίας γιατί δε σας κρύβω πως τέταρτη φορά να τα ξανακάνω όλα όπως τα έκανα στο πρώτο  ή το δεύτερο παιδί, πάει πολύ! Το βεβαιο ειναι πως στον συγκεκριμένο δε χαλάω χατήρι, ενώ στα παιδιά μου ήμουν πιο αυστηρή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας