Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-01-26 11:32:50 +0200 3+1 πράγματα που ένας γονιός ξέρει να κάνει σωστά. Η μαμά δεν κάνει ποτέ λάθος!

Η μαμά δεν κάνει ποτέ λάθος!

Η μαμά δεν κάνει ποτέ λάθος! 470 900
3+1 πράγματα που ένας γονιός ξέρει να κάνει σωστά.

Όπως ένα παιδί έρχεται στον κόσμο χωρίς ένα εγχειρίδιο οδηγιών, έτσι δεν υπάρχουν οδηγίες για το πώς θα γίνεις καλός γονιός. Το πώς ο καθένας από εμάς μεγαλώνει το παιδί του γίνεται βάση των δομών του αλλά και των βιωμάτων του. Το τι ο κάθε γονιός θεωρεί σωστό ή λάθος για το παιδί του γίνεται με βάση το δικό του γνώμονα και το δικό του πιστεύω. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Πολλές φορές θα βρεθούμε στη θέση να αναρωτηθούμε «Άραγε είμαι σωστός γονιός;», ή από την άλλη η σκέψη «Έπραξα σωστά σήμερα», θα μας συντροφεύσει πολλές φορές καθώς ξαπλώνουμε το βράδυ στο κρεβάτι μας. Και όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που όλοι οι γονείς κάνουν και ο κοινός παρανομαστής είναι πως το κάνουν και σωστά!

1. Στο βωμό της οικογένειας. Ο γονιός είναι ο άνθρωπος που θυσιάζει τον εαυτό του καθημερινά. Κάθε μαμά ή κάθε μπαμπάς θα παραμερίσει πολλές φορές τον εαυτό του και τα δικά του θέλω για χάρη των παιδιών του. Είτε ο γονιός εργάζεται είτε όχι, δεν έχει σημασία, σε κάθε γωνιά του κόσμου θυσιάζει τον εαυτό του και τον προσωπικό του χρόνο μόνο και μόνο για να προσφέρει στο παιδί του. Και όμως αυτή η θυσία του γονιού, είναι ένα μάθημα που μόνο η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να περάσουν με άριστα. Μέσω αυτή της καθημερινής θυσίας, γινόμαστε λιγότερο εγωιστές, μαθαίνουμε να βάζουμε τα δικά μας θέλω στην άκρη και καθημερινά ζούμε με σκοπό να προσφέρουμε και να κάνουμε το παιδί μας και την οικογένειά μας ευτυχισμένη. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να προσφέρεις.

2. Λίγο χρόνο και για εμάς. Αν και αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τον αριθμό ένα, εν τούτοις η μητρότητα και η πατρότητα είναι μια ευκαιρία να βρούμε λίγο χρόνο και για τον εαυτό μας. Είναι πολύ σημαντικό για τη μαμά και τον μπαμπά να βρει λίγο χρόνο για το ίδιο και να τον περάσει όπως αυτός θέλει και μπορεί. Ο χρόνος αυτός θα λειτουργήσει ευεργετικά. Αφήνουμε το μωρό στο μπαμπά του και εμείς κοιμόμαστε λίγο ή αφήνουμε το μωρό στις γιαγιάδες του και εμείς περνάμε ένα όμορφο απόγευμα με τον σύντροφό μας. Άλλωστε αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ως γονείς είναι πως δεν είμαστε μόνο μαμά και μπαμπάς αλλά και φίλοι, αδέλφια και παιδιά. Οι ρόλοι αυτοί που έρχονται δεύτεροι μεν, δεν πρέπει να μένουν στο περιθώριο και θα πρέπει  που  και που να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστικοί, έστω και μια φορά το μήνα.

3. Διαχειρίζεται μια οικογένεια. Αν κάποιος πιστεύει πως είναι εύκολο να κουμαντάρεις και να φέρεις βόλτα μια ολόκληρη οικογένεια, απατάται. Και όμως ένας γονιός μπορεί να έχει καθαρό το σπίτι του και οργανωμένο, να έχει έτοιμο το φαγητό για όταν γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο καθώς πάντα θα υπάρχουν φρεσκοσιδερωμένα ρούχα στην ντουλάπα για το επόμενο πρωί. Ένας γονιός ξέρει πως θα οργανώσει τη μέρα του έτσι ώστε να μην μείνει ποτέ κανείς παραπονεμένος. Αυτή είναι η μαγική ιδιότητα του να είσαι … γονιός.

3+1. Ώρα για παιχνίδι. Ένας γονιός ξέρει πάντα πώς να κάνει ένα παιδί να μην βαριέται και να περνά δημιουργικά την ώρα του. Η μαμά πάντα κρύβει στο τσεπάκι της την εναλλακτική λύση για παιχνίδι όταν βρέχει. Η μαμά ξέρει τι κάνει για να περάσει η ώρα ενός παιδιού που είναι άρρωστο στο σπίτι. Η  μαμά ξέρει ποιο είναι το κατάλληλο παραμύθι αναλόγως την ώρα, την εποχή ή τη διάθεση. Πάντα θα βρει το κατάλληλο παιχνίδι αλλά και θα μπορεί να μετατρέψει κάθε στιγμή της μέρας σε ώρα παιχνιδιού. Από την ώρα μπάνιου μέχρι την ώρα του μεσημεριανού. Ως τον πιο ταλαντούχο διασκεδαστή, οι στιγμές με τους γονείς μας ήταν και θα είναι πάντα οι πιο όμορφες και δημιουγικές.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας