Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-21 11:03:42 +0200 Η Hanan al-Hroub, αναδείχτηκε η καλύτερη δασκάλα του κόσμου. Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου

Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου

Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου 470 900
Η Hanan al-Hroub, αναδείχτηκε η καλύτερη δασκάλα του κόσμου.

Κάθε χρόνο το ίδρυμα Varkey Foundation απονέμει το βραβείο "Global Teacher Prize", γνωστό και ως Νόμπελ των Δασκάλων.

Φέτος, οι υποψήφιοι ξεπέρασαν τους 8.000. Ανάμεσα τους και η δική μας Αγγελική Παππά, ιδρύτρια του I love Dyslexia, που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στους 50 καλύτερους δασκάλους. 

Νικήτρια του Νόμπελ των Δασκάλων για φέτος αναδείχτηκε η Hanan al-Hroub, δασκάλα στον προσφυγικό καταυλισμό της Βηθλεέμ και μαμά πέντε παιδιών, που κατάφερε να μεταδώσει τις γνώσεις της μέσω ενός παιχνιδιού.

Όλα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν, όταν τα παιδιά της είδαν τον μπαμπά τους να πυροβολείται μπροστά στα μάτια τους. Από το σοκ που βίωσαν, δε μπορούσαν να διαβάσουν και η Hanan εγκατέλειψε τις σπουδές της στην αγγλική φιλολογία και αφιερώθηκε στη μόρφωση και την εκπαίδευσή τους. Προκειμένου να τα κάνει να ξεπεράσουν το σοκ και να πατήσουν γερά στα πόδια τους, η δασκάλα μετέτρεψε το μάθημα σε παιχνίδι. Μιια μέθοδος που όπως φαίνεται απέδωσε και σύντομα έγινε μέθοδος διδασκαλίας και για τα υπόλοιπα παιδιά του καταυλισμού.

"Και εγώ η ίδια μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον βίας και αδικίας. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να βιώνει τέτοιες καταστάσεις καθώς μαθαίνει στην οργή και την επιθετικότητα. Από μικρή ονειρευόμουν τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σ' ένα ήρεμο περιβάλλον και η επόμενη γενιά να μάθει να ζει ειρηνικά. Στο σχολείο προσπαθώ να είμαι η δασκάλα τους αλλά  ταυτόχρονα και ένας δικός τους άνθρωπος. Μέσα από το παιχνίδι, τους μαθαίνω να ακούνε και να δέχονται τις διαφορετικές απόψεις αλλά και την ήττα χωρίς οργή.  Δημιουργώ ένα μάθημα ζωής, εμπιστοσύνης και σεβασμού." 

Η Hanan al-Hroub κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία θα διαθέσει σε μαθητές και δασκάλους από όλον τον κόσμο. Ένα μάθημα ζωής όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους. 

Πηγή: theguardian.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας