Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-27 16:17:15 +0200 Ποιοι όμως ακόμα λόγοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της περιόδου; Η καθυστέρηση δεν σημαίνει πάντα εγκυμοσύνη

Η καθυστέρηση δεν σημαίνει πάντα εγκυμοσύνη

Η καθυστέρηση δεν σημαίνει πάντα εγκυμοσύνη 470 900
Ποιοι όμως ακόμα λόγοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της περιόδου;

Ένα από τα πρώτα και βασικά χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης είναι η διακοπή της περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιούν ότι είναι έγκυες επειδή έχουν καθυστέρηση στον κύκλο τους. 

 

Ποιοι όμως ακόμα λόγοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της περιόδου;


 

1. Ξαφνική απώλεια βάρους ή εξαντλητική άσκηση

 

Ο οργανισμός μας προστατεύει και σε καταστάσεις υπερβολικής αδυναμίας ή υπερβολικής κόπωσης, ενδέχεται να μας αποτρέπει φυσικά από μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, εμποδίζοντας την ωορρηξία. 

 

2. Αμηνόρροια

 

Ο οργανισμός μας όταν βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ή κάτω από συνεχές και έντονο στρες είναι πιθανό να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα. Με τη σειρά της η ορμόνη αυτή ενδέχεται να επηρεάσει τον υποθάλαμο και την περίοδο μας.  H υποθαλαμική αμηνόρροια μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή/και σε γυναίκες που έχουν υποστεί μία έντονη συναισθηματική κατάσταση όπως την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου. 

 

3. Θυρεοειδής

 

Ο αδένας του θυρεοειδή είναι ένας βασικός ρυθμιστής του ανθρώπινου μεταβολισμού ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει όλα τα συστήματα και όργανα του οργανισμού μας με σκοπό να εξασφαλίζεται η ομαλή τους λειτουργία. Ο υπερθυρεοειδισμός, όπως και ο υποθυρεοειδισμός, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην περίοδο.

 

4. Πολυκυστικές ωοθήκες

 

Στις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η περίοδος είναι ασταθής ή απούσα. Συχνά οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ρυθμίζουν την περίοδό τους, με βοήθεια από τον γυναικολόγο τους.


 

5. Αντισύλληψη

 

Τα αντισυλληπτικά χάπια ή το σπιράλ μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση της εμμηνορρυσίας. Η περίοδός σας μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο για να επανέλθει, αλλά το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα συμβεί χωρίς πρόβλημα σε λίγους μήνες.

 

6. Εμμηνόπαυση

 

Γυναίκες που αντιμετωπίζουν ορμονικά προβλήματα, ακόμη και αν δεν βρίσκονται σε ηλικία εμμηνόπαυσης μπορεί να εμφανίσουν πρόωρη απουσία περιόδου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας