Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 11:45:58 +0200 Lego: Τα παιχνίδια που έφτιαξε ένας χήρος μπαμπάς για να ξεχάσουν τα παιδιά του, το θάνατο της μητέρας τους! Η ιστορία των Lego

Η ιστορία των Lego

Η ιστορία των Lego 470 900
Lego: Τα παιχνίδια που έφτιαξε ένας χήρος μπαμπάς για να ξεχάσουν τα παιδιά του, το θάνατο της μητέρας τους!
Το 1932, η σύζυγος του Δανού, Όλε Κιρκ Κρίστιανσεν, πέθανε και τον άφησε μόνο του με τα τέσσερα παιδιά τους. Ο Κρίστιανσεν αφιερώθηκε σε αυτά και προσπάθησε να βρεί τρόπους να αναπληρώσει το κενό  και την απουσία της μητέρας τους. Τα παιχνίδια, ήταν η πρώτη του σκέψη αλλά και μια καλή λύση . Το επαγγελμά του τον βοηθούσε. Ήταν μαραγκός. Έτσι λοιπόν, αξιοποίησε το ταλέντο του για να αποσπάσει την προσοχή των παιδιών από την απώλεια της μητέρας τους. Τους έφτιαχνε ξύλινα παιχνίδια, σε μορφή διάφορων ζώων με το πιο δημοφιλές την πάπια.

Τα παιδιά του χάρηκαν με τα ξύλινα παιχνίδια. Ο Κρίστιανσεν σκέφθηκε ότι τα παιδιά του δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα και θα ήταν καλή ιδέα να πουλά τις δημιουργίες. Έτσι θα μπορούσαν να χαρούν και τα άλλα παιδάκια της πόλης. Μόλις είχε ανοίξει το σεντούκι με τον θησαυρό! Είχε δική του επιχείρηση η οποία πουλούσε κινητές σκάλες και σανίδες, αλλά κόντευε να πτωχεύσει. Όταν πρόσθεσε τα παιχνίδια στην παραγωγή, τα έσοδα αυξήθηκαν αμέσως.

Αποφάσισε να δώσει στην επιχείρηση το όνομα «LEGO», που προέρχεται από τη δανέζικη έκφραση, «leg godt» και σημαίνει «παίζω καλά». Αργότερα έμαθε ότι η λατινική λέξη «lego» σημαίνει «συναρμολογώ». Μία ευχάριστη σύμπτωση. Το 1940 κάηκε το εργαστήριο του Κρίστιανσεν και αμέσως μετά την ανακατασκευή του, αποφάσισε ότι θα παράγει μόνο παιχνίδια, αφού είχαν τις περισσότερες πωλήσεις. Η επιχείρηση συνέχισε να εξελίσσεται και το 1947, έκανε μία ριζική αλλαγή που διαμόρφωσε τη μοίρα του. Αντικατέστησε το ξύλο με πλαστικό. Αγόρασε ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για την επεξεργασία πλαστικού, το οποίο κόστιζε 30 χιλιάδες κορώνες ή όσο 1.000 πολύ ακριβά παιχνίδια LEGO.

Πηγή:
μηχανή του χρόνου

  singleparent.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας