Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-07 12:02:04 +0200 Η Olivia είναι ένα εφτάχρονο κορίτσι που δε νιώθει, πείνα, κούραση και πόνο. Η ιστορια της Olivia Farnsworth

Η ιστορια της Olivia Farnsworth

Η ιστορια της Olivia Farnsworth 470 900
Η Olivia είναι ένα εφτάχρονο κορίτσι που δε νιώθει, πείνα, κούραση και πόνο.

Η Olivia Farnsworth είναι ένα κοριτσάκι 7 ετών του οποίου η ιστορία τις τελευταίες εβδομάδες, κάνει το γύρο του κόσμου. Ο λόγος; Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που παρουσιάζει και τα τρία συμπτώματα της "Έλλειψης του Χρωμοσώματος 6", μίας χρωμοσωματικής διαταραχής που έχει σαν αποτέλεσμα να μη νιώθει καθόλου πόνου και να μπορεί να αντέξει για μέρες χωρίς καθόλου ύπνο και τροφή.

Η πάθηση αυτή της Olivia έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο, όταν χτύπησε και έσκισε τα χείλια της. Παρόλο που η μικρή χρειάστηκε ράμματα και χειρουργείο, δεν ένιωθε καθόλου πόνο και η ψυχραιμία της σόκαρε τους πάντες.

"Από όταν ακόμα ήταν μωρό μου έκανε εντύπωση που σπάνια έκλαιγε. Έλεγα ότι το μωρό μου έχει υπερφυσικές δυνάμεις και ότι δε νιώθει πόνο, αλλά δεν πίστευα ότι αυτό θα ήταν αλήθεια. Όταν χτύπησε τα χείλια της και την πήγα στο νοσοκομείο, τότε οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά."

Σήμερα, η Olivia έχει μία φυσιολογική ζωή. Τρώει, όχι επειδή νιώθει πείνα, αλλά επειδή είναι κάτι που κάνουν όλοι γύρω της και κάθε μέρα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να κοιμάται 6 ώρες. Για την Olivia τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι άκρως φυσιολογικά και δε νιώθει να διαφέρει από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Παρόλα αυτά, τα συμπτώματα της σπάνιας πάθησής της την κάνουν να έχει πολλές φορές άγνοια κινδύνου, διακινδυνεύοντας έτσι την υγεία της και τη σωματική της ακεραιότητα.

"Μία φορά την παρέσυρε ένα αμάξι για δέκα ολόκληρα μέτρα. Είχα πάθει σοκ. Ούρλιαζα και φώναζα και ξαφνικά τη βλέπω να σηκώνεται και να έρχεται στην αγκαλιά μου σαν να μην έχει συμβεί τίποτα."

Η "έλλειψη του χρωμοσώματος 6" είναι μία σπάνια χρωμοσωματική διαταραχή και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις 100 παρόμοια περιστατικά.

Πηγή: express.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας