Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 11:18:39 +0200 Mιλάει για την μητρότητα, την πολυτεκνία, τους φόβους της μαμάς, τις συγκινητικές στιγμές με τα παιδιά της αλλά και για το πώς διαχειρίζεται τα αδερφικά καυγαδάκια! Η Ελ. Πετρουλάκη στο babyspace!

Η Ελ. Πετρουλάκη στο babyspace!

Η Ελ. Πετρουλάκη στο babyspace! 470 900
Η Ελένη Πετρουλάκη μιλάει για την μητρότητα, την πολυτεκνία, τους φόβους της μαμάς, τις συγκινητικές στιγμές με τα παιδιά της αλλά και για το πώς διαχειρίζεται τα αδερφικά καυγαδάκια!

Για την πολυτεκνία
Η μεγάλη μου κόρη είναι 6 χρονών, τα δίδυμα 4 ετών και το μωρό 11 μηνών.  Πάντα ήθελα πολλά παιδιά. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες και μετά όταν τελικά ήρθε το πρώτο, είπαμε όσα έρθουν, ας έρθουν!

Για τον συνδυασμό καριέρας-οικογένειας
Ευτυχώς τα τρια από τα παιδιά πάνε σχολείο ως τις 4 και εγώ δουλεύω σε αυτό το διάστημα. Προσπαθώ πάντα την ώρα που επιστρέφουν σπίτι να είμαι εδώ. Η μεγάλη έχει διαφορετικό πρόγραμμα από τις μικρές οπότε πρέπει να της κάνω και τον οδηγό, να την πηγαίνω Αγγλικά, μπαλέτο...Πολλές φορές παίρνω και τις μικρές μαζί γιατί την αποζητάνε την παρέα μου. Ξυπνάω 6.30-7 παρά. Τις ετοιμάζω, τις ντύνω, τις ταϊζω και στις 7.30 περνάει το σχολικό. Είναι δύσκολο το πρωινό ξύπνημα. Με γκρίνια της ξυπνάω κάθε πρωί!

Οι συγκινητικές στιγμές
Αυτές είναι πάρα πολλές. Αυτή που μου έχει μείνει χαρακτηριστικά ήτανε μια μέρα που είχε άσχημο καιρό. Τις έβαλα στο σχολικό και τα τζάμια είχαν υδρατμούς. Η μεγάλη μου η κόρη λοιπόν μού σχημάτισε μια καρδιά στο παράθυρο καθώς έφευγε. Θυμάμαι έβαλα τα κλάματα!

Οι δύσκολες στιγμές
Υπάρχουν όμως και φορές που με φέρνουν στα όριά μου. Ειδικά οι δίδυμες που είναι πολύ ζωηρές, έρχονται στιγμές που θέλω να χτυπάω στο κεφάλι μου στον τοίχο. Μπορεί να κλαίνει χωρίς λόγο για ώρα. Μια φορά είχα μετρήσει 40 λεπτά κλάματος συνεχόμενα. Δεν σταματούσαν με τίποτα. Της πήρα με το καλό, της πήρα με το άγριο, με φωνή, τίποτα!
Όταν τσακώνονται γίνεται χαμός. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενική. Όποιος φταίει, αυτός θα τιμωρηθεί την κάθε φορά.
Αδυναμίες υπάρχουν; Ε, να μην υπάρχουν. Η κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό που την κάνει μοναδική.

Ένα ακόμη παιδί;
Δεν ξέρεις ποτέ. Όπως έρθει. Αν συμβεί, καλώς. Αν όχι, πάλι είμαι ευχαριστημένη.

Η θεώρησή της για τον κόσμο πριν και μετά τα παιδιά
Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον  που με έμαθε να μην βλέπω επιφυλακτικά τους ανθρώπους. Η γιαγιά μου μού έλεγε ότι πρέπει να είμαι καλή με όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν το μότο της. Μετά ήρθα στην Αθήνα και πέρασα πολλά. Μυαλό δεν έβαζα μέχρι που ήρθαν τα παιδιά. Τώρα βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Είμαι πιο επιφυλακτική και δεν έχω την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είχα παλιά. Φοβάμαι για τα παιδιά, επειδή είχα η ίδια αντιμετωπίσει πολλά. Παρασκήνιο, ανταγωνισμός, βιοπάλη με εμπόδια από ανθρώπους που θέλουν να σου τη φέρουνε...Είναι πολύ σκληρή η Αθήνα. Πολύ.
Όταν ήμουνα μικρή ήθελα να φύγω από την Κρήτη σαν τρελή. Να γνωρίσω κόσμο, να ζήσω σε άλλο περιβάλλον. Τώρα, όσο μεγαλώνω και επειδή έχω τα παιδιά, θα μπορούσα να ζήσω οπουδήποτε!

Οι φόβοι της μαμάς
Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μην αρρωστήσουν τα παιδιά μου. Συχνά βλέπω όνειρα άσχημα ή μια ταινία και ταυτίζομαι. Από τότε που έκανα παιδί, δεν μπορώ να δω ταινία με παιδιά που υποφέρουν. Νιώθω σαν τη λύκαινα. Δεν θες να πειράξει κανείς το παιδί σου. Θα τον σκοτώσεις!

Η κρίση
Με προβληματίζει. Όχι τόσο για μας αλλά για τα παιδιά. Τι θα κάνουν στη ζωή τους; Πώς θα ζήσουν εδώ;

Τα επαγγελματικά
Επαγγελματικά έχω κάνει εδώ και δυο βδομάδες με το webtv, διαδικτυακό κανάλι για υγεία, διατροφή, γυμναστική, συμβουλές ομορφιάς κ.α. Λέγεται www.asanatv.gr Ήδη πάει πολύ καλά από άποψη επισκεψιμότητας.

Γυμναστική και Διατροφή
Γυμνάζομαι στο πλαίσιο της δουλειάς μου τρεις φορές την εβδομάδα, στα μαθήματα που παραδίδω στην Γλυφάδα και την Κηφισιά, στα γυμναστήρια Asana. Κάνω το ελάχιστο δηλαδή...
Ως προς την διατροφή μου, τρώω 5 γεύματα την ημέρα. Τρώω καλό πρωινό και συχνά μες τη μέρα αλλά από λίγο.

Γιόγκα για παιδιά
Κάνω γιόγκα για παιδιά, αλλά και γενικότερα μαθήματα εκγύμνασης στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη όπου πηγαίνουν και τα παιδιά μου. Έχω 30 παιδιά στο τμήμα, που σημαίνει ότι τους αρέσει πολύ. Στις μικρές ηλικίες και σε προγράμματα που δεν είναι υποχρεωτικά, τα παιδιά αντιδρούν αν δεν περνάνε καλά.  Έτσι, θα συνεχίσω και του χρόνου. Είναι μια ευκαιρία να είμαι κοντά στα παιδιά μου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας