Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 13:46:13 +0200 H Ελλάδα είναι No 1 σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη με την πλειοψηφία των αντιβιοτικών σε παιδιά να καταναλώνεται από νήπια ηλικίας 1-4 ετών. Η διατροφή του σήμερα

Η διατροφή του σήμερα

Η διατροφή του σήμερα 470 900
H Ελλάδα είναι No 1 σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη με την πλειοψηφία των αντιβιοτικών σε παιδιά να καταναλώνεται από νήπια ηλικίας 1-4 ετών.
Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων είναι αυξημένος στα νήπια που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς.

Νέα κλινική μελέτη αποδεικνύει ότι νηπιακό γάλα με ειδικό μίγμα πρεβιοτικών και βιταμινών συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Νέα δεδομένα για την ενίσχυση της άμυνας των νηπίων προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νήπια, με πρωτοβουλία της εταιρίας βρεφικής και νηπιακής διατροφής Nutricia.

Πρόκειται για μία διπλά-τυφλή, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη, διάρκειας 1 έτους, που πραγματοποιήθηκε σε 5 χώρες με τη συμμετοχή 730 υγιών νηπίων ηλικίας 11-29 μηνών.

Ως βασικό πόρισμα καταγράφηκαν οι μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης έστω και μίας λοίμωξης για τα νήπια που καταναλώνουν νηπιακό γάλα σε σκόνη με συγκεκριμένο μίγμα πρεβιοτικών scGOS/lcFOS 9:1 και βιταμινών A, C & D.

Όπως δήλωσε η κυρία Παρασκευή Καρανίκα, Παιδογαστρεντερολόγος: «Tο ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό και μετά τον 1ο χρόνο της ζωής. Η ανάπτυξή του είναι πολυπαραγοντική, με τη διατροφή να παίζει σημαντικό ρόλο γιατί είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε. Τα νήπια δεν είναι μικροί ενήλικες. Έχουν ανάγκη από μια διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους και σωστές καθημερινές συνήθειες, που θα αποτελέσουν θεμέλιο για την υγεία τους στο μέλλον».

Η Nutricia, αναγνωρίζοντας ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των νηπίων μας δοκιμάζεται, λόγω αλόγιστης χορήγησης αντιβιοτικών αλλά και αυξημένου κινδύνου εμφάνισης λοιμώξεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα για να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των νηπίων. Στο πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας προχώρησαν στην έκδοση ενός δεκαλόγου για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο δεκάλογος για την ενίσχυση της άμυνας των νηπίων είναι διαθέσιμος στο www.nutricia.gr.

Μία από τις βασικές οδηγίες του δεκαλόγου εστιάζει στο γάλα, συστήνοντας πρωτίστως τη συνέχιση του μητρικού θηλασμού. Όπου ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός προτείνεται η κατανάλωση 500ml ανά ημέρα νηπιακού γάλακτος με πρεβιοτικό μίγμα scGOS/lcFOS (9:1), εγκεκριμένο από την Ε.Ε.

Το Almiron Growing Up της Nutricia είναι το μοναδικό νηπιακό γάλα με το κατοχυρωμένο πρεβιοτικό μίγμα scGOS/lcFOS σε αναλογία 9:1, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ περιέχει βιταμίνες A, C & D και συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Nutricia στην προσπάθειά της να σταθεί δίπλα στις μητέρες συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες με σκοπό να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες για τη διασφάλιση της ισορροπημένης διατροφής των νηπίων. Γιατί η διατροφή των νηπίων σήμερα είναι καθοριστική για την υγεία τους στο μέλλον.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας