Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 13:11:05 +0300 Τα παιδιά που τα χτυπούν οι μαμάδες τους όταν αυτά είναι 3 ετών, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετική συμπεριφορά, όταν φτάσουν στην ηλικία των 5 ετών. Η βία φέρνει βία

Η βία φέρνει βία

Η βία φέρνει βία 470 900
Τα παιδιά που τα χτυπούν οι μαμάδες τους όταν αυτά είναι 3 ετών, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετική συμπεριφορά, όταν φτάσουν στην ηλικία των 5 ετών.
Η έρευνα που υποστηρίζει το παραπάνω δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Pediatrics και έρχεται να επιβεβαιώσει πορίσματα παλαιότερων μελετών, σύμφωνα με τα οποία το ξύλο συνδέεται με την εμφάνιση πρόωρης επιθετικότητας των θυμάτων.
"Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και πειθαρχία. Οι γονείς πρέπει να εστιάζουν στην θετική μορφή πειθαρχίας που κάθε άλλο παρά επιτυγχάνεται με τον ξυλοδαρμό". Αυτό υποστηρίζει η ερευνήτρια, καθηγήτρια Κάθριν Τέιλορ, από την Πανεπιστημιακή Κλινική Δημόσιας Υγείας Tulane.
Οι ειδικοί επιπλέον συμβουλεύουν το εξής: ο τύπος της πειθαρχίας που θα επιβάλλουμε ως γονείς σε ένα παιδί εξαρτάται από την ηλικία του και θα έπρεπε να είναι χρέος των παιδιάτρων να ενημερώνουν τους γονείς για το πώς να τούς φέρονται σε κάθε ηλικιακή φάση. Η επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς φαίνεται να αναδεικνύεται αποτελεσματικότερη μέθοδος επίτευξης της πειθαρχίας στα μικρότερα παιδιά, από ότι η τιμωρία της κακής συμπεριφοράς.

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας