Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:49:25 +0200 Στο 10ο Συμπόσιο Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, η κ. Μιχαηλίδου, σύμβουλος γαλουχίας καταρρίπτει τους μύθους που επικρατούν γύρω από μητρικό θηλασμό. Η αλήθεια για τον μητρικό θηλασμό

Η αλήθεια για τον μητρικό θηλασμό

Η αλήθεια για τον μητρικό θηλασμό 470 900
Στο 10ο Συμπόσιο Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, η κ. Μιχαηλίδου, σύμβουλος γαλουχίας καταρρίπτει τους μύθους που επικρατούν γύρω από μητρικό θηλασμό.

Μόνο το 4% - 8% από το περίπου 75% των γυναικών που ξεκινούν να θηλάζουν, συνεχίζουν τη γαλουχία, επισημαίνει η πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας, βοηθός μητρότητας και σύμβουλος θηλασμού του Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού, Κατερίνα Μιχαηλίδου.  Σύμφωνα με την ομιλία της, δεν ισχύει ότι οι συχνοί θηλασμοί οδηγούν σε φτωχή παραγωγή γάλακτος, αδύναμο αντανακλαστικό έκκρισης του γάλακτος και ανεπιτυχή θηλασμό. Αντίθετα, για να εδραιωθεί η γαλουχία χρειάζεται συχνή διέγερση του στήθους, που λειτουργεί με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης. Ανέφερε επίσης ότι το στήθος δε λειτουργεί ως ρεζερβουάρ, οπότε δεν έχει βάση η άποψη ότι πρέπει να περάσει αρκετό χρονικό διάστημα μεταξύ των θηλασμών. Αντίθετα, όταν γεμίζει το στήθος, ο οργανισμός δίνει εντολή ότι δεν χρειάζεται να παραχθεί γάλα. Η κ. Μιχαηλίδου υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να μπαίνουν περιορισμοί σε ένα φυσικό πράγμα, όπως ο μητρικός θηλασμός, ούτε να κρίνεται με βάση όσα ισχύουν για τη σίτιση με μπιμπερό. Οι γυναίκες είναι ανάγκη να ενημερώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να αναζητούν τεκμηριωμένες πληροφορίες από ειδικούς και από φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF.

Πηγή: www.skai.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας