Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-07-31 15:11:35 +0300 Ιδέες για απλές και εύκολες κατασκευές με το παιδί και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Εύκολες κατασκευές με απλά υλικά για ένα δημιουργικό απόγευμα με το παιδί μας

Εύκολες κατασκευές με απλά υλικά για ένα δημιουργικό απόγευμα με το παιδί μας

Εύκολες κατασκευές με απλά υλικά για ένα δημιουργικό απόγευμα με το παιδί μας 470 900
Ιδέες για απλές και εύκολες κατασκευές με το παιδί και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό και ευχάριστο για τα παιδιά μας από το να περάσουν μαζί μας ένα απόγευμα γεμάτο κατασκευές! Τι μπορούμε να φτιάξουμε όμως εύκολα και με απλά υλικά;

Δεν είμαστε όλοι οι γονείς καλοί στις κατασκευές και τις χειροτεχνίες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας, βοηθώντας τα να δημιουργήσουν αυτό που έχουν φανταστεί. Στη συνέχεια, ακολουθούν κάποιες κατασκευές, οι οποίες είναι εύκολες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ταλέντο από τους γονείς! Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, αγάπη και πολλή κόλλα Pritt! Απλά... ακολουθήστε τα βήματα!

Σωληνούπολη

Μια κατασκευή με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας είναι η Σωληνούπολη, μια πόλη που δημιουργείται από σωλήνες χαρτιών κουζίνας και χαρτιών υγείας. Με την κατασκευή αυτή, μετατρέπουμε τους σωλήνες από τα χαρτιά κουζίνας και υγείας σε μία πανέμορφη πόλη!

1. Ζωγραφίζουμε τους σωλήνες ό,τι χρώμα θέλουμε με τους μαρκαδόρους
2. Στην κορυφή του σωλήνα δημιουργούμε τέσσερα μικρά κοψίματα με το ψαλίδι, 2 σε κάθε μεριά, και τα λυγίζουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια, κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί σε ορθογώνιο σχήμα, το βάφουμε και το τσακίζουμε στη μέση. Χρησιμοποιούμε κόλλα στικ Pritt για να κολλήσουμε το χαρτί στην κορυφή του σωλήνα και να μοιάζει με σκεπή.
3. Κόβουμε το κάτω μέρος του σωλήνα για να δημιουργήσουμε μια ορθογώνια πόρτα. Κολλάμε με κόλλα μια χάντρα για πόμολο.
4. Σχεδιάζουμε τα παράθυρα σε χαρτί. Τα κόβουμε και τα κολλάμε.
Με τον τρόπο αυτό, αν κατασκευάσουμε πολλά σπιτάκια σε διαφορετικά χρώματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας πόλη.

Χάρτινο Παγωτό Χωνάκι

Ποιο παιδί δεν αγαπάει το καλοκαίρι; Ποιο παιδί δεν λατρεύει το παγωτό; Ας τα βοηθήσουμε να δημιουργήσουν ένα παγωτό χωνάκι από την αρχή.

1. Τυλίγουμε ένα καφέ χαρτόνι σε κωνικό σχήμα. Για να παραμείνει σταθερό, κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους με κόλλα.
2. Κόβουμε σε ροδέλες, είτε χρωματιστό χαρτόνι ή χαρτόνι που το έχουμε ζωγραφίσει. Με τις ροδέλες σχηματίζουμε ημικύκλια, τα οποία τα κολλάμε μεταξύ τους και στη συνέχεια τα κολλάμε στο χωνάκι που έχουμε ήδη φτιάξει.
3. Χρησιμοποιούμε κόκκινα κουμπιά και σπάγκο για να δημιουργήσουμε το κερασάκι στην κορυφή.

Κολάζ με χαρτόνι

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν τοπία με κολάζ.
1. Επιλέγουμε ένα κομμάτι χαρτόνι για το σκηνικό.
2. Σχεδιάζουμε το περίβλημα ενός απλού τοπίου ή αφήνουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους.
3. Τα παιδιά αρχίζουν να κόβουν από άλλα χρωματιστά χαρτόνια κομμάτια και να τα κολλάνε στον καμβά ανάλογα με το τοπίο που δημιουργούμε.
Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να κατασκευάσουμε πάνω στο χαρτόνι σπιτάκια, δέντρα, λουλουδάκια, παιδάκια και πολλά άλλα που να συνθέτουν το δικό μας σκηνικό.

Βεντάλιες

Το καλοκαίρι και η ζέστη πάνε μαζί. Μήπως πρέπει να δροσιστούμε με μια πανέμορφη βεντάλια;
1. Παίρνουμε χαρτιά με όμορφα σχέδια, ή ζωγραφίζουμε τα δικά μας.
2. Αρχίζουμε να τα διπλώνουμε συμμετρικά.
3. Κολλάμε τη βάση με κόλλα και τη δένουμε με μια κορδέλα.

Κατασκευές πάντα με ασφάλεια

Η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν κάνουμε με τα παιδιά μας. Γι' αυτό, φροντίζουμε να είμαστε κοντά όταν τα παιδιά μας χρησιμοποιούν κοφτερά εργαλεία, όπως ψαλίδια, μαχαίρι χειροτεχνίας ή βελόνες. Ο χώρος να αερίζεται επαρκώς, ώστε να μην ενοχληθούν τα παιδιά από τυχόν μυρωδιές (μπογιές).

Τέλος, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην κόλλα. Είναι σημαντικό να προμηθευτούμε κόλλα σε μορφή στικ, έτσι ώστε το παιδί να μη λερωθεί και να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει με ευκολία. Είναι σημαντικό επίσης να δώσουμε σημασία στην μάρκα της κόλλας. Δεν είναι όλες οι κόλλες αποτελεσματικές, ούτε έχουν δοκιμαστεί για παιδικές αλλεργίες. Οι κόλλες Pritt είναι αποδεδειγμένα ασφαλείς, δεν περιέχουν διαλύτες, και αποτελούνται κατά 90% από φυσικά συστατικά. Αποτελούν λοιπόν την πιο φυσική και εύκολη στη χρήση επιλογή για καθημερινές κατασκευές με το παιδί μας!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας