Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:25:54 +0200 Οι έφηβοι μέχρι την ηλικία των 16 ετών θα μπορούν να νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία. Έφηβοι στο Παίδων

Έφηβοι στο Παίδων

Έφηβοι στο Παίδων 470 900
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο, οι έφηβοι μέχρι την ηλικία των 16 ετών θα μπορούν να νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι έφηβοι παίρνουν παράταση δύο χρόνια για να έχουν ως προσωπικό γιατρό τον παιδίατρο τους, δεδομένου πως μέχρι πρότινος τα Παίδων δέχονταν ασθενείς έως 14 ετών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά απο γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στην εφηβική ηλικία. «Στη χώρα μας οι ειδικές υπηρεσίες για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας είναι περιορισμένες. Η εφηβική περίοδος παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γι’ αυτό συχνά οι λειτουργοί υγείας αισθάνονται άβολα και ανεπαρκείς για να τους αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να τους παραπέμπουν ή να ασχολούνται επιφανειακά μαζί τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου. 

Πηγή: www.tanea.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας