Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-09 12:16:15 +0200 Μεγάλη Ευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε το Δημοτικό της Σχολής Χατζήβεη εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Energy Bits- Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε εσάς-Young People and Media for allow energy Footprint» που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Energy Bits. Ευρωπαική Διάκριση Energy Bits

Ευρωπαική Διάκριση Energy Bits

Ευρωπαική Διάκριση Energy Bits 470 900
Μεγάλη Ευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε το Δημοτικό της Σχολής Χατζήβεη εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Energy Bits- Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε εσάς-Young People and Media fo...
Το Energy Bits, μέρος του οποίου ήταν ο διαγωνισμός, είναι ένα διαμεσικό έργο για την βιώσιμη ενέργεια και την εξοικονόμηση ενέργειας που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη) της Ε.Ε., και έχει στόχο την παροχή κινήτρων για αλλαγή συμπεριφοράς και την προώθηση καινοτόμων πρακτικών σε θέματα ενέργειας μεταξύ ατόμων ηλικίας 11-18 ετών. Ανάμεσα στους 13 Ευρωπαίους εταίρους συγκαταλέγονται από την Ελλάδα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης και το Ι.Τ.Υ.Ε. (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, Διόφαντος).

Το βίντεο που διακρίθηκε είχε τίτλο “Change Habits or Change Planet“ και δημιουργήθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα της Σχολής Χατζήβεη υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αντωνέλλας Καστρινάκη. Οι μαθήτριες που συμμετείχαν  στην περιβαλλοντική ομάδα ήταν οι:  Ολυμπία Αρτεμιάδη, Μαρία Βάβου , Ελευθερία Γουδέλα, Δήμητρα Θεοδώρου , Κωνσταντίνα Κουτσοχιώνη, Μαργαρίτα Κωνσταντίνου , Άννα Μπουφίδη , Ελένη Σκανδάλου , Χριστίνα Τουρνατζή, Ιωάννα Τσιακαλάκη, Κατερίνα Τσιτίνη .

Το βίντεο αφού αναδείχθηκε πρώτο πανελληνίως στην κατηγορία best original idea, από την επιτροπή αξιολόγησης της Ελλάδος, στη συνέχεια κατέλαβε την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην κατηγορία του, ανάμεσα στις συμμετοχές που υπήρχαν από τις Ευρωπαϊκές χώρες Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία και Τσεχία.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο “Change Habits or Change Planet“ στο παρακάτω link:

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας