Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:41:44 +0300 Τι δεν πρέπει να λείπει από το παιδικό δωμάτιο Ετοιμάζουμε το παιδικό δωμάτιο

Ετοιμάζουμε το παιδικό δωμάτιο

Ετοιμάζουμε το παιδικό δωμάτιο 470 900
Τι δεν πρέπει να λείπει από το παιδικό δωμάτιο
Επιλεγούμε τα έπιπλα του παιδικού δωματίου αφού το έχουμε πρώτα βάψει έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Μην ξεχνάτε πως όταν επιλέξετε τα χρώματα να είναι οικολογικά!

Τα πρώτα του έπιπλα:

- 1 λίκνο ή κούνια με ανατομικό καινούργιο στρώμα. Αν η κούνια έχει κάγκελα, αυτά θα πρέπει να ακολουθούν τις προδιαγραφές ασφαλείας ώστε το διάστημα ανάμεσά τους να μην ελλοχεύει  κινδύνους ατυχήματος. Όσο πιο ευρύχωρη είναι η κούνια, τόσο περισσότερα χρόνια θα χρησιμοποιηθεί. Βασική προϋπόθεση για τη μετατροπή της σε κρεβατάκι είναι να αφαιρούνται τα κάγκελα και να κατεβαίνει πολύ χαμηλά το στρώμα.

- Αλλαξιέρα (προαιρετικά). Για την πρακτικότητα της αλλαξιέρας δεν συμφωνούν όλες οι μαμάδες, ενώ οι παιδίατροι είναι επιφυλακτικοί και συνιστούν προσοχή για τον κίνδυνο πτώσης. Η αλλαξιέρα είναι έπιπλο εφήμερης χρήσης αφού μέσα σε λίγους μήνες καταργείται. Εξυπηρετεί βέβαια τις νέες μαμάδες γιατί έχουν τακτοποιημένα όσα χρειάζονται για τις αλλαγές χωρίς να ψάχνουν. Υπάρχουν έπιπλα με συρτάρια πάνω στα οποία τοποθετείται ένα αδιάβροχο στρωματάκι που χρησιμεύουν ως αλλαξιέρα στην αρχή και μετά παραμένουν ως αποθηκευτικοί χώροι.

- Ντουλάπα. Αν στο δωμάτιο του μωρού υπάρχει ήδη εντοιχισμένη ντουλάπα είναι προτιμότερο να δημιουργήσουμε χώρο εκεί για τα ρούχα του μωρού, ώστε να μείνει ελεύθερος ο χώρος στο δωμάτιο για τα παιχνίδια του -που δεν θα αρχίσουν να απλώνονται! Τα αγόρια χρειάζονται λιγότερο χώρο για κρεμάστρες και περισσότερα συρτάρια. Τα κορίτσια έχουν περισσότερα φορέματα οπότε η κρεμάστρα είναι απαραίτητη.

- Κουνιστή πολυθρόνα (προαιρετικά). Βοηθάει σημαντικά στο νανούρισμα και ξεκουράζει τη μαμά που θηλάζει.

Άλλα χρήσιμα:
- «Πάντα» ονομάζεται το υφασμάτινο κάλυμμα που τοποθετείται γύρω γύρω στα κάγκελα της κούνιας ώστε το μωρό να μην κινδυνεύει να χτυπήσει. Είναι απαραίτητο όταν το μωρό αρχίζει να γυρίζει πλευρό στον ύπνο του (από 4 μηνών).
- «Σελτεδάκια» είναι τα αδιάβροχα υφάσματα με πετσετέ άνω όψη που χρησιμεύουν για να αλλάζουμε το μωρό πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
- Κουνουπιέρα: είναι βασικό αξεσουάρ της κούνιας χειμώνα καλοκαίρι. Ακόμα και στις διακοπές με το μωρό θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας την κουνουπιέρα για να το προφυλάξουμε από τα τσιμπήματα.

Ασφαλείς οδηγίες για τους μέλλοντες γονείς
-Τοποθετούμε την κούνια περίπου 1μ από το παράθυρο.
-Προσέχουμε να μην υπάρχουν καλώδια και πρίζες κοντά στην αλλαξιέρα του μωρού και την κούνια του
-Τοποθετούμε στο πάτωμα του παιδικού δωματίου ειδικό στρώμα ή μοκέτα προκειμένου να απορροφάται η ενέργεια πρόσκρουσης

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας