Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 11:47:26 +0200 Ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Εταιρεία Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Εταιρεία Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Εταιρεία Αναπτυξιακής Παιδιατρικής 470 900
Ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής

H Εταιρεία θα θέσει υπό την αιγίδα της το αυριανό Σεμινάριο Επισκόπησης Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών-Αυτισμού που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο και θα χορηγήσει επιπλέον βεβαίωση για τα εργαστήρια Βασικής Νευροαναπτυξιακής Εκτίμησης που θα πραγματοποιηθούν για Ειδικούς Ιατροπαιδαγωγούς. (www.pediatriki.gr)

ΣΚΟΠΟΣ
Η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειές τους, την απαραίτητη ενημέρωση, αναφορικά με θέματα που άπτονται της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.
Μέλη της μπορούν να γίνουν ειδικοί που σχετίζονται με ιατροπαιδαγωγικά θέματα αλλά και γονείς που αντιμετωπίζουν συναφή προβλήματα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο drdimi@yahoo.com ή στο τηλ 6947908479 (Δρ Δημήτρης Δημητρίου MD PhD), κα Χαρά Καστάνη Ειδική Παιδαγωγός (τηλ 6972402784) κα Μαρίνα Μαυροφόρου Ψυχολόγος(τηλ 6972251430) και κα Μαίρη Κάβουρα Λογοθεραπεύτρια (τηλ 6987177178). To δικαίωμα συμμετοχής ετησίως ορίστηκε στα 20 ευρώ και δίνει την δυνατότητα εκπτώσεων σε σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται από την ΕΕΑΣΠ, ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και άλλα ωφελήματα.
Αφορμή στάθηκε η διαπίστωση της ολοένα και αυξανόμενης ανάγκης για σύνδεση θεωρίας και πράξης στην Ελληνική πραγματικότητα αλλά και η εφαρμογή των σύγχρονων διεθνών δεδομένων.
Οι σκοποί της εταιρείας έχουν αναπτυξιακό και επιστημονικό χαρακτήρα και ουδέποτε κερδοσκοπικό:
α) Η συμβολή στην ανάπτυξη και προαγωγή της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.
β) Η ενημέρωση των Αναπτυξιολόγων, αλλά και άλλων ειδικών ιατροπαιδαγωγικών επαγγελματιών,
οι οποίοι ασχολούνται διαθεματικά με την Αναπτυξιακή και Συμπεριφορική Παιδιατρική, καθώς και γονέων αναφορικά με σχετικά θέματα.
γ) Η ελεύθερη ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών και η ελεύθερη διακίνηση ιατρικών επιστημονικών ιδεών σε πανελλήνια και διεθνή κλίμακα.
δ) Η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς εν γένει φορείς, ελληνικούς ή διεθνείς, για την υλοποίηση των προαναφερομένων σκοπών.
ε) Η έρευνα σε διεθνές επίπεδο επιστημονικών θεμάτων, τα οποία έχουν σχέση με την Αναπτυξιακή και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής είναι Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα λειτουργεί και ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση - ΜΚΟ, με δυνατότητα δημιουργίας δικτύου παραρτημάτων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή της Ευρώπης.
Ήδη έχει συνάψει συνεργασίες με γνωστά ακαδημαϊκά κέντρα του εξωτερικού και θα επεκτείνει τις εργασίες της σε όλη την Ελλάδα με τοπικά παραρτήματα.
Περαιτέρω στόχοι μας είναι η διαθεματική υψηλή εκπαίδευση σε ιατροπαιδαγωγικά θέματα, η προαγωγή της Πρώιμης Ανίχνευσης και Παρέμβασης, σε κάθε είδους αναπτυξιακή διαταραχή, η διεξαγωγή εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, προγραμμάτων πληροφόρησης και ενημέρωσης κοινού και ιατροπαιδαγωγών και η εκπόνηση μελετών και προκύρηξη επιστημονικών διαγωνισμών.
Θα πραγματοποιούνται τακτικά εκπαιδεύσεις των μελών αλλά και του κοινού ανά την Ελλάδα και κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, που έχουν πιο επιτακτική ανάγκη ακόμα επαφής με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Σύντομα ο ιστοχώρος μας θα περιέχει επιπρόσθετες αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις μας. (www.paidiatriki.org)

Επόμενο Προγραμματισμένο Διεθνές Σεμινάριο:
Σεμινάριο Εκπαίδευσης στο Pivotal Response Training
Πανεπιστήμιο Σάντα Μπάρμπαρα - Καλιφόρνια - ΗΠΑ
με τους Καθηγητές Ρόμπερτ και Λυν Κέγκελ
22&23 Οκτωβρίου 2011
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας www.paidiatriki.org και στο
www.pediatriki.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας