Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-01 15:47:53 +0200 Γνωρίστε τα πέντε σημάδια που κρούουν τον κώδωνα ... πως το μωρό είναι προ των πυλών. Έρχεται το μωρό!

Έρχεται το μωρό!

Έρχεται το μωρό! 470 900
Γνωρίστε τα πέντε σημάδια που κρούουν τον κώδωνα ... πως το μωρό είναι προ των πυλών.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που έχει μια μαμά είναι "Πώς θα καταλάβω ότι έρχεται το μωρό;". Όσο και αν είμαστε προετοιμασμένες για τη μεγάλη ώρα, πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία για το πότε είναι εν τέλει αυτή η ώρα.  Ας δούμε  τα πιο κοινά  συμπτώματα που δείχνουν πως ήρθε η ώρα να πάρουμε  το βαλιτσάκι μας και να πάμε  στο μαιευτήριο.

Στομαχικές διαταραχές

Οι ορμόνες που απελευθερώνονται πριν αρχίσει η διαδικασία του τοκέτου είναι αυτές που ευθύνονται για τη σύσπαση της μήτρας. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να προκληθούν διαταραχές στο στομάχι. Η διάρροια είναι ένα σημάδι πως το μωρό έρχεται.

Πόνος στη μέση

Ο έντονος πόνος στη μέση ή αλλιώς η γνωστή οσφυαλγία είναι ένα σημάδι που ξεκινά πριν αρχίσει ο τοκετός. Ειδικά στην περίπτωση των μωρών που βρίσκονται σε οπίσθια θέση το σημάδι αυτό είναι κοινό και ο πόνος ακόμη εντονότερος.

Τραχηλική βλέννη

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο τοκετός αλλά και λίγες μέρες πριν, ενδεχομένως να δούμε λίγο αίμα. Πρόκειται για την τραχική βλέννη η οποία έχει συνήθως ροζ χρώμα. Είναι το βλεννώδες κάλλυμα που φράζει το στόμιο του τραχήλου για να προστατεύσει τη μήτρα και το έμβρυο από τυχόν μολύνσεις. 

Σπάσανε τα νερά

Ένα από τα πιο γνωστά σημάδια είναι το σπάσιμο των νερών. Όταν ο αμνιακός σάκος που κρατάει το μωρό σπάσει τότε το μόνο που έχουμε  να κάνουμε είναι να καλέσουμε το γιατρό και να ξεκινήσουμε για το μαιευτήριο! Τα "νερά" μπορεί να σπάσουν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν κοιμόμαστε. Πολλές μαμάδες μπερδεύουν τα ούρα με το αμνιακό υγρό. Το χρώμα του αμνιακού υγρού είναι λευκό και τρέχει ασταμάτητα.

Ωδίνες

Στην αρχή οι ωδίνες θα σου θυμίσουν τον πόνο της περιόδου. Στη σύνεχεια όμως ο πόνος γίνεται πιο έντονος και συχνός. Όταν παρατήρησεις πως οι ωδίνες γίνονται ολόενα και πιο συχνές περίπου ανά 5 λεπτά, τότε θα πρέπει να φύγετε!

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας