Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-07-27 10:39:48 +0300 Η νέα έρευνα που επιβεβαιώνει ότι το να μιλάμε ... μωρουδίστικα στο μωρό μας, του κάνει καλό. Έρευνα μας προτρέπει να μιλάμε "μωρουδίστικα" στα μωρά

Έρευνα μας προτρέπει να μιλάμε "μωρουδίστικα" στα μωρά

Έρευνα μας προτρέπει να μιλάμε "μωρουδίστικα" στα μωρά 470 900
Η νέα έρευνα που επιβεβαιώνει ότι το να μιλάμε ... μωρουδίστικα στο μωρό μας, του κάνει καλό.

Τις περισσότερες φορές το ένστικτο της μαμάς είναι αλάνθαστο. Ενστικτωδώς λοιπόν, ο τρόπος που μιλάμε στο μωρό μας δεν είναι και πιο σοβαρός. Τα αστεία επιφωνήματα, οι κομμένες και παραλλαγμένες λέξεις, τα υποκοριστικά, τα τραγουδάκια συντελούν σε αυτό λέμε μωρουδίστικη ομιλία.

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται για το θέμα αυτό. Μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι οι γονείς πρέπει να μιλάνε στα μωρά σαν να είναι μεγάλοι. Με αυτόν τρόπο η ομιλία τους αναπτύσσεται καλύτερα και από νωρίς απομνημονεύουν λέξεις και τον σωστό τόνο φωνής. 

Η έρευνα που έγινε πρόσφατα από ομάδα μαθηματικών, έρχεται να ανατρέψει την άποψη αυτή.

Οι ερευνητές μελέτησαν την ομιλία ως προς το πώς θα ήταν κατάλληλη για να βοηθήσει ένα παιδι να μάθει να μιλάει. Έφτιαξαν λοιπόν ένα πλασματικό μοτίβο στο οποίο, σύμφωνα με την έρευνα, πιο κοντά είναι η μωρουδίστικη ομιλία. Αυτό συμβαίνει γιατί η μωρουδίστικη ομιλία δίνει έμφαση με τον σωστό τρόπο στις λέξεις που πρέπει να μάθει πρώτα ένα παιδί. 

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγχωνόμαστε αν μιλάμε σωστά στο μωρό μας και αν πρέπει ή όχι να του μιλάμε σα να είναι μεγάλο.

Αφήστε το ένστικτό σας ελεύθερο, εκφράστε του με όποιον τρόπο μπορείτε την αγάπη και τα τρυφερά σας συναισθήματα και μιλάτε του όσο πιο πολύ μπορείτε.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας