Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 12:57:58 +0300 Ο εκφοβισμός μπορεί να συνδέεται με την ενδοοικογενειακή βία. Έρευνα για τον εκφοβισμό

Έρευνα για τον εκφοβισμό

Έρευνα για τον εκφοβισμό 470 900
Ο εκφοβισμός μπορεί να συνδέεται με την ενδοοικογενειακή βία.

Αυτό υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο CDC’s Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR).
Συνολικά, το 43.9% το μαθητών γυμνασίου και το 30.5% των μαθητών λυκείου στην Μασσαχουσέτη ήταν εμπλεγμένοι ή δέκτες περιστατικών εκφοβισμού το 2009.
Τόσο οι δράστες, όσο τα θύματα φάνηκε να είχαν εκτεθεί σε ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα. Επιπλέον, τα στοιχεία έδειξαν ότι τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ, αλλά και να είναι περισσότερο επιρρεπή σε κατάθλιψη ή ακόμη και σε αυτοκτονία.
Τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα εκφοβισμού από ότι τα αγόρια που φαίνεται να είναι οι δράστες.
Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που καταδεικνύει τη σχέση εκφοβισμού και ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρουν οι επιστήμονες που την διεξήγαγαν και οι οποίοι επισημαίνουν τη σημασία της επαγρύπνησης των γονέων. Ενημερώνουν ότι ο εκφοβισμός μπορεί να συμβεί και μέσω κινητού τηλεφώνου, facebook  και άλλων ηλεκτρονικών σελίδων.
Ο εκφοβισμός πρέπει να παταχθεί προτού καν εκδηλωθεί, τονίζουν οι ειδικοί. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε υγιή περιβάλλοντα, διδασκόμενα υγιείς κοινωνικές σχέσεις.
Οι γονείς πρέπει να είναι σε διαρκή επιφυλακή και να συνομιλούν για τα παιδιά τους. Τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ελεύθερα να συζητήσουν το θέμα με τους γονείς τους αλλά και τους δασκάλους τους.

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας