Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 14:53:49 +0300 Ερευνητές προειδοποιούν για παχυσαρκία, καρδιακά και νευρολογικά προβλήματα. Επικίνδυνα τα ενεργειακά ποτά

Επικίνδυνα τα ενεργειακά ποτά

Επικίνδυνα τα ενεργειακά ποτά 470 900
Ερευνητές προειδοποιούν για παχυσαρκία, καρδιακά και νευρολογικά προβλήματα.

Τα αθλητικά ποτά όχι μόνο δεν ωφελούν παιδιά και εφήβους, αλλά ενδέχεται να συμβάλουν και στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν τους γονείς να περιορίσουν την κατανάλωση των συγκεκριμένων αναψυκτικών. 
«Για τα περισσότερα παιδιά που αθλούνται τακτικά, το σκέτο νερό είναι η καλύτερη επιλογή», είπε η Χόλι Μπέντζαμιν, μία εκ των επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pediatrics, και προσέθεσε: «Τα αθλητικά ποτά περιέχουν επιπλέον θερμίδες που τα παιδιά δεν χρειάζονται».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η παχυσαρκία μεταξύ παιδιών και εφήβων από 2 έως 19 ετών άγγιξε το 17% την περίοδο 2007 - 2008, από 5% που ήταν την περίοδο 1971 - 1974, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών και για την Πρόληψη στην Ατλάντα. Η έρευνα επικεντρώνει και στα ενεργειακά ποτά, τα οποία περιέχουν καφεΐνη και άλλα διεγερτικά, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά νευρολογικά και καρδιαγγειακά προβλήματα σε παιδιά και εφήβους.

«Ορισμένα παιδιά προτιμούν τα ενεργειακά ποτά, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, απλά και μόνο για να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους μετά την άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι προσλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και άλλων διεγερτικών, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα», σχολίασε η παιδίατρος Μάρσι Μπεθ Σνάιντερ, που συμμετείχε στην έρευνα.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας