Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-15 17:45:26 +0300 Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά επιθέματα έχουν οκταπλάσιες πιθανότητες σχηματισμού θρόμβου, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Επικίνδυνα αντισυλληπτικά επιθέματα

Επικίνδυνα αντισυλληπτικά επιθέματα

Επικίνδυνα αντισυλληπτικά επιθέματα 470 900
Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά επιθέματα έχουν οκταπλάσιες πιθανότητες σχηματισμού θρόμβου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ανακάλυψαν, όπως αναφέρουν στον δικτυακό τόπο της επιθεώρησης «Βritish Medical Journal», ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι ορμονικής αντισύλληψης συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο σχηματισμού επικίνδυνων θρόμβων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λιντεγκάρντ με βάση τα στοιχεία της μελέτης 1.250 γυναίκες που κάνουν χρήση αντισυλληπτικού επιθέματος θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του και να αρχίσουν τη λήψη αντισυλληπτικού χαπιού προκειμένου να προληφθεί μια περίπτωση σοβαρής θρόμβωσης.

Ο καθηγητής τονίζει ότι η αύξηση του κινδύνου θρομβώσεων από τη χρήση αντισυλληπτικού επιθέματος πιθανότατα οφείλεται στο ότι αυτού του είδους τα επιθέματα εκλύουν ορμόνες σε πιο συνεχή βάση σε σύγκριση με το χάπι.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας