Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 12:03:50 +0300 Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει να χτυπήσει την υπογεννητικότητα με επίδομα που θα δίνει για την εξωσωματική. Επίδομα εξωσωματικής

Επίδομα εξωσωματικής

Επίδομα εξωσωματικής 470 900
Η  γερμανική κυβέρνηση ελπίζει να χτυπήσει την υπογεννητικότητα με επίδομα που θα δίνει για την εξωσωματική.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα, η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει ειδικό επίδομα εξωσωματικής γονιμοποίησης για ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδί.

Η υπουργός Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ δεσμεύθηκε επίσης να μειώσει τη γραφειοκρατία για τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί.

Η κυρία Σρέντερ, που περιμένει το δικό της μωρό τον Ιούνιο, είπε ότι είναι "απαράδεκτο" να υπάρχουν ζευγάρια που θέλουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν παιδί επειδή δεν έχουν χρήματα για εξωσωματική. "Είναι απαράδεκτο να σβήνει η ελπίδα για ένα παιδί εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων", δήλωσε η υπουργός.  Θεραπείες για εξωσωματική κοστίζουν από 3.500 ευρώ στη Γερμανία που έχει θέσει όριο τα 40 χρόνια για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τις στατιστικές, επιτυγχάνει μία στις τέσσερις απόπειρες. Το ποσό του επιδόματος δεν έχει γίνει γνωστό, αν και κάποια ΜΜΕ έγραψαν ότι θα ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους της θεραπείας.

Από το 2004 η γερμανική κυβέρνηση σταμάτησε να χορηγεί βοήθημα για την τέταρτη απόπειρα - ην πιο κρίσιμη- την οποία οι περισσότερες γυναίκες επιτυγχάνουν την εγκυμοσύνη. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση κατά 50% των ζευγαριών που στρέφονταν στην εξωσωματική για να κάνουν οικογένεια. 

"Υπάρχει μια σαφής σύνδεση ανάμεσα στην εθνική πολιτική και τον αριθμό των γεννήσεων. Επομένως πρέπει να κάνουμε κάτι", είπε η κυρία Σρέντερ, η οποία ελπίζει ότι με το επίδομα θα αυξηθούν οι γεννήσεις. 

Παιδί: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας