Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:37:57 +0200 Η εξέλιξη της ιατρικής έχει κάνει το όνειρο για απόκτηση απογόνου, πραγματικότητα Εξωσωματική γονιμοποίηση

Εξωσωματική γονιμοποίηση

Εξωσωματική γονιμοποίηση 470 900
Ας γνωρίσουμε την εξωσωματική γονιμοποίηση, τις εξετάσεις που προηγούνται, τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης, τη διαδικασία και τα αποτελέσματα.

Πότε κάνουμε εξωσωματική γονιμοποίηση
  Για να γίνει εξωσωματική γονιμοποίηση πρέπει πρώτα να έχει γίνει διάγνωση προβλημάτων στη γυναίκα ή στον άνδρα, που να εμποδίζουν τη σύλληψη. Πιο συγκεκριμένα, η εξωσωματική γονιμοποίηση πραγματοποιείται όταν η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα στις σάλπιγγες, τις ωοθήκες ή ενδομητρίωση. Στον άνδρα, τα προβλήματα που του δείχνουν το δρόμο για την εξωσωματική γονιμοποίηση αφορούν στο σπέρμα και στις στυτικές δυσλειτουργίας. Εκτός αυτών, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου την εξωσωματική γονιμοποίηση υπαγορεύουν προβλήματα που αφορούν και στα δυο μέλη του ζευγαριού, όπως, η προχωρημένη ηλικία, η αποτυχία άλλων μεθόδων αναπαραγωγής, η υπογονιμότητα από άγνωστη αιτία και διάφορες παθήσεις κληρονομικής φύσεως.

Ποιές εξετάσεις προηγούνται της εξωσωματικής γονιμοποίησης
  Αρχικά, τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας υποβάλλονται σε ένα συγκεκριμένο εργαστηριακό έλεγχο που περιλαμβάνει το σπερμοδιάγραμμα, το Percoll Test και τις εξετάσεις αίματος για τον άνδρα, ενώ για τη γυναίκα ο έλεγχος περιλαμβάνει υστεροσαλπιγγογραφία, υπερηχογράφημα μήτρας και ωοθηκών, εξετάσεις αίματος, ορμονικό έλεγχο και μαστογραφία, στην περίπτωση που η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών.
Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν κρίνεται απαραίτητο, ο γιατρός θα συστήσει και επιπλέον, εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως ορμονικό έλεγχο, υπερηχογράφημα προστάτη κ.α. για τον άνδρα και
κολπικό υπερηχογράφημα, έγχρωμο Doppler, ειδική ιστολογική εξέταση του ενδομητρίου κ.α. για την γυναίκα.

Θα χρειαστεί να πάρω φάρμακα;
  Πράγματι, ο γιατρός στην περίπτωσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης  χορηγεί συγκεκριμένα σκευάσματα όπως γοναδορτοπίνες, αντιβιοτικά, προγεστερόνη κ.α.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας