Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 14:26:43 +0300 Ένα νέο μαθηματικό μοντέλο μπορεί να χαρίσει χαμόγελο σε γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες μιας και προβλέπει την σωστή ημερομηνία τεκνοποίησης Eξίσωση προβλέπει την εγκυμόσυνη

Eξίσωση προβλέπει την εγκυμόσυνη

Eξίσωση προβλέπει την εγκυμόσυνη 470 900
Ένα νέο μαθηματικό μοντέλο μπορεί να χαρίσει χαμόγελο σε γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες μιας και προβλέπει την σωστή ημερομηνία τεκνοποίησης
H ηλικία της γυναικάς καθώς και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει, μπορεί να προβλέψει μετά από πόσους εμμηνορροϊκούς κύκλους πέφτουν σημαντικά οι πιθανότητες σύλληψης.

«τα ζευγάρια πιστεύουν ότι θα επιτύχουν να συλλάβουν όταν εκείνα θέλουν, ωστόσο το να ανακαλύπτουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μπορεί να αποτελέσει σοκ. Η διαδικασία επίσκεψης σε κάποιον ειδικό για ένα τόσο προσωπικό θέμα μπορεί να φαίνεται σε πολλά από αυτά τα ζευγάρια δύσκολη ως τρομακτική. Ετσι το να γνωρίζουν πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αρχίσουν να αναζητούν τα αίτια πίσω από την αποτυχία επίτευξης εγκυμοσύνης θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια», αναφέρει η καθηγήτρια Τζεραλντίν Χάρτσχορν από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ που ήταν μια εκ των δύο κύριων συγγραφέων της νέας μελέτη. «Η επίτευξη εγκυμοσύνης μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τυχερό παιχνίδι, αλλά το να έχει το ζευγάρι στα χέρια του όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί είναι κάτι καλό προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποκτήσει παιδί»

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο όταν μια γυναίκα είναι 25 ετών το μοντέλο προβλέπει ότι μόνο μετά από 13 εμμηνορροϊκούς κύκλους οι πιθανότητες εγκυμοσύνης θα πέσουν κάτω από το 10% σε κάθε νέο κύκλο.

Ωστόσο στην ηλικία των 30 ετών οι πιθανότητες σύλληψης φαίνεται να πέφτουν κάτω από 10% για κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο μετά από 10 κύκλους. Στα 35 έτη πάλι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης πέφτουν κάτω από το κατώφλι του 10% μετά από μόλις έξι μήνες προσπαθειών.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας