Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 11:33:19 +0300 Οι ηλεκτρικές συσκευές προκαλούν βρεφικό άσθμα, λένε οι επιστήμονες. Ένοχο το πιστολάκι για άσθμα

Ένοχο το πιστολάκι για άσθμα

Ένοχο το πιστολάκι για άσθμα 470 900
Οι ηλεκτρικές συσκευές προκαλούν βρεφικό άσθμα, λένε οι επιστήμονες και προειδοποιούν τις έγκυες να μείνουν μακριά από τις ηλεκτρικές συσκευές.

«Το μήνυμα είναι ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια είναι επιβλαβής και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία μας», αναφέρει ο δρ Ντι-Κουν Λι. «Οι έγκυες θα πρέπει να προσπαθήσουν να περιορίσουν την έκθεσή τους σε γνωστές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας ή να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις όταν οι εν λόγω συσκευές βρίσκονται σε λειτουργία».  
Eπιστήμονες από το Τμήμα Έρευνας του νοσοκομείου Kaiser Permanente στην Καλιφόρνια βρήκαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία παράγεται από διάφορες ηλεκτρικές συσκευές όπως πιστολάκι, φούρνος μικροκυμάτων κτλ βλάπτει το έμβρυο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μαμά που κάνει συχνά πιστολάκι ή είναι κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του εμβρύου το οποίο μεγαλώνοντας μπορεί να εμφανίσει άσθμα. Στην έρευνα πήραν μέρος 800 έγκυες. Οι ειδικοί μελέτησαν τα επίπεδα ακτινοβολίας του σπιτιού, ενώ παρακολούθησαν τα παιδιά τους για 13 χρόνια. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν εκτεθεί κατά την εγκυμοσύνη σε υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας αντιμετώπιζαν τριπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας