Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-29 11:36:59 +0300 'Ενοχο το ξενύχτι για την επίδοση των παιδιών στο σχολείο δηλώνει σχετική έρευνα Ένοχο το ξενύχτι στην επίδοση στο σχολείο

Ένοχο το ξενύχτι στην επίδοση στο σχολείο

Ένοχο το ξενύχτι στην επίδοση στο σχολείο 470 900
'Ενοχο το ξενύχτι για την επίδοση των παιδιών στο σχολείο δηλώνει σχετική έρευνα
Χειρότεροι μαθητές φαίνεται πως είναι τα παιδιά που δεν έχουν στάνταρ ωράρια ύπνου ή κοιμούνται αργά το βράδυ σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ειδικοί μελέτησαν πάνω από 11.000 παιδιά ηλικίας επτά ετών. Τα παιδιά που αργούσαν να πάνε για ύπνο ή πήγαιναν στο κρεβάτι μετά τις 21.00 είχαν χαμηλότερη επίδοση στην ανάγνωση και τα μαθηματικά.  Ο άτακτος ύπνος μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη και στην του εγκεφάλου των μικρών παιδιών  με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η ικανότητα μάθησηες και απομνημόνευσης. «Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ως γονείς είναι ότι το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης dr Amanda Sacker από το University College του Λονδίνου. "Θα  μπορούσαμε αν πούμε πως ο άτακτος ύπνος και η έλλειψη αυτού κάνει τα παιδιά λιγότερα έξυπνα. Εν τούτοις υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως οι κοινωνικοί και οι βιολογικοί που συμβάλλουν στην εγκεφαλική ανάπτυξή τους. Όπως και να έχει οι μαθητές οφείλουν να ξεκουράζονται το βράδυ».

Πηγή: www.bbc.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας