Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 16:30:31 +0300 Μια γάτα δίπλα σε ένα παιδί με αλλεργία επιδεινώνει σημαντικά την κατάσταση του, σύμφωνα με αμερικάνους ερευνητές. Ένοχες για αλλεργία οι Γάτες

Ένοχες για αλλεργία οι Γάτες

Ένοχες για αλλεργία οι Γάτες 470 900
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι δρουν ως «ανοσοθεραπεία» ενάντια στις αλλεργίες και μπορούν να μειώσουν τα αλλεργικά συμπτώματα στα παιδιά έως και κατά τέσσερις φορές.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν τη σύνδεση μεταξύ της εμφάνισης εκζέματος σε αλλεργικά παιδιά και της ύπαρξης σκύλου ή γάτας εντός του σπιτιού. Όπως προέκυψε, όσα αλλεργικά στους σκύλους παιδιά ζούσαν σε σπίτι όπου υπήρχε σκύλος πριν από την ηλικία του ενός έτους αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εκζέματος έως τα τέσσερα έτη τους. Από την άλλη τα παιδιά που είχαν αλλεργία στις γάτες διέτρεχαν αυξημένο κατά 13 φορές κίνδυνο εμφάνισης εκζέματος εάν ζούσαν μαζί με γάτα πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο ζωής τους. Σύμφωνα με την επικεφαλή της μελέτης δρ Τόλι Επστάιν, τα αποτελέσματα αυτά φάνηκε να ισχύουν μόνο για τα αλλεργικά παιδιά. Όσα παιδιά δεν εμφάνιζαν αλλεργία στις γάτες δεν αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο εκζέματος εάν είχαν μια γατούλα ως κατοικίδιο. 

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας