Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 11:04:42 +0200 Οι σκύλοι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος στα παιδιά σύμφωνα με νέα έρευνα Ένοχα για το παιδικό άσθμα τα σκυλιά

Ένοχα για το παιδικό άσθμα τα σκυλιά

Ένοχα για το παιδικό άσθμα τα σκυλιά 470 900
Ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ωστόσο καναδοί ερευνητές πιστεύουν ότι η συνύπαρξη με το κατοικίδιο ευθύνεται για το παιδικό άσθμα.

Κίνδυνο για άσθμα παρουσιάζουν παιδιά που έχουν σκύλο στο σπίτι και όχι γάτα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που μεγάλωναν με σκύλο στο σπίτι στην ηλικία των επτά ετών είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα. Αντίθετα, δεν διαπιστώθηκε ανάλογη σχέση μεταξύ της γάτας στο σπίτι και του παιδικού άσθματος. Ένας παράγοντας θεωρούν ότι είναι η ενδοτοξίνη. Η ενδοτοξίνη είναι μια ουσία που παράγεται από βακτήρια, τα οποία προκαλούν φλεγμονή στους αεραγωγούς των πνευμόνων του ανθρώπου. Οι σκύλοι έχουν συνήθως πολλή ενδοτοξίνη, αλλά οι γάτες πολύ λιγότερη. Ο δρ. Κάρλστεν, ο επικεφαλής της έρευνας, πάντως επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες σε μια οικογένεια αν πρέπει να έχει στο σπίτι της κάποιο οικιακό ζώο και τι είδους, ειδικά αν έχει οικογενειακό ιστορικό άσθματος. Η έρευνα, με επικεφαλής τον δρ. Κρις Κάρλστεν του γενικού νοσοκομείου του Βανκούβερ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό παιδιατρικής “Pediatric Allergy and Immunology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Πηγή: www.portal.kathimerini.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας